TRAŽIŠ? NAĐI.

Vlada je usvojila program "Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj"

ČLANCI
5.7.2018. 9:06:02

Vlada je usvojila program  Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj
Obavještavamo Vas da je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 21. lipnja 2018. godine donijela odluku o usvajanju programa "Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj." Program stupa na snagu danom donošenja i vrijedi do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine.
 
Program »Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj« namijenjen je subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru, a sufinanciran je iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
 
U okviru ovog financijskog instrumenta HAMAG-BICRO će subjektima maloga gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru putem financijskih institucija omogućiti jamstvo za pokriće dijela glavnice kredita ili leasinga u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
 
Namjena ovog Programa je potaknuti aktivnosti financijskih institucija odnosno olakšati pristup financiranju mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru kroz veću dostupnost kredita i ostalih oblika financiranja, smanjenje kamatnih stopa, te smanjenje traženih sredstava osiguranja (kolaterala).
 
Cilj ovog Programa je povećati broj subjekata malog gospodarstva koji primaju potporu uključujući novoosnovane subjekte, povećanje iznosa privatnih ulaganja te porast zapošljavanja.
 
Sve informacije o »Programa Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj« možete pogledati OVDJE.
 
(l:ekvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se