TRAŽIŠ? NAĐI.

Google Maps slavi 15. rođendan i najavljuje veliko ažuriranje

ČLANCI
11.2.2020. 8:41:00

Google Maps slavi 15. rođendan i najavljuje veliko ažuriranje
Google Maps (Karte) ovih dana su proslavile 15 godina. Aplikacija koja je u potpunosti promijenila način na koji se snalazimo u prostoru, putujemo, ali i primamo brojne druge informacije - poput gužvi u prometu, zanimljivih lokacija u blizini, ali i bilježimo omiljene lokacije.

Prigodno, uz veliki rođendan, Google Maps će dobiti i veliko ažuriranje koje bi trebalo naglasiti upravo tu evoluciju koju je aplikacija doživjela od svojih početaka do danas.

Tako se redizajn (koji će postupno biti vidljiv svim korisnicima) fokusira na pet kategorija - Explore/Istraži, Commute/Putovanje, Saved/Pohranjeno, Contribute/Doprinosi i Updates/Ažuriranja.

Osim novih kategorija, najvidljivija je promjena u samom izgledu Karti, pogotovo dijelu koji se odnosi na pogled uživo (Live View), a koji korisnicima omogućuje snalaženje u prostoru pomoću proširene stvarnosti, gdje će biti prikazano više informacija. Korisnike će posebno razveseliti činjenica da će Google Maps ubuduće prikazivati više informacija o javnom prijevozu. Tamo gdje je to dostupno Google Maps prikazivat će informacije o tome je li određeni javni prijevoz prilagođen invalidima ili ima li poseban dio za žene.

Iako su sve te promjene službeno najavljene, bit će postupno uvedene tijekom sljedećih mjeseci. No možda na najbolji način pokazuju koliko se Googleove aplikacije mijenjaju i iz specijaliziranih postaju široke.
 
(l:zimo.dnevnih.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se