TRAŽIŠ? NAĐI.

Pogledajte gdje je sve besplatan ulaz na Noć muzeja 2020. u gradu Rijeka

ČLANCI
29.1.2020. 9:57:14

Pogledajte gdje je sve besplatan ulaz na Noć muzeja 2020. u gradu Rijeka
Potkraj tjedna, 31. siječnja, održava se 15. po redu Noć muzeja. Riječ je o manifestaciji u sklopu koje je zainteresiranima omogućen slobodan ulaz u muzeje i druge kulturne ustanove, a i ove godine u događaju sudjeluje njih više od 200. Tema nadolazeće Noći muzeja su "Velike obljetnice hrvatskih muzeja".

– Izniman interes muzejskih i brojnih drugih baštinskih, obrazovnih i znanstvenih institucija, i ove godine potvrđuje da će 15. jubilarna Noć muzeja privući veliki broj posjetitelja u ovu najdužu muzejsku noć u godini, koja će se održati 31. siječnja od 18 do 1 sat iza ponoći. 

Tema ovogodišnje manifestacije Noć muzeja postavljena je vrlo široko, kako bi se putem različitih muzejskih i ostalih programa iznova aktualizirala brojna pitanja vezana za ulogu i značenje muzeja u razvoju suvremenog društva.

– Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, posjetitelji su u stotinama tisuća pohodili hrvatske muzeje proteklih 15 godina održavanja manifestacije Noć muzeja. Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja ‘otkrili’ muzeje, da bi postali kasnije stalna publika. Stoga je 15. po redu Noć muzeja još jednom prilika da muzealci i svi drugi sudionici ponude publici i najširoj javnosti različite doživljaje – od muzejskih zbirki, stručnih, znanstvenih, edukativnih i zabavnih sadržaja, do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih postava, povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta i primjena digitalnih tehnologija koje su otvorile neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije muzejskih sadržaja, kažu organizatori.

Popis muzeja i drugih baštinskih, obrazovnih i znanstvenih institucija koje sudjeluju u Noći muzeja 2020. u gradu Rijeka, a klikom na link možete doznati i kakvi vas sadržaji očekuju te večeri:
Popis svih muzeja i drugih baštinskih, obrazovnih i znanstvenih institucija koje sudjeluju u Noći muzeja 2020. u cijeloj Hrvatskoj možete pronaći na poveznici.

(l:srednja.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se