Rijeka 2020 poziva građane: Uključi se i prijavi projekt!

ČLANCI
9.10.2018. 8:47:41

Rijeka 2020 poziva građane: Uključi se i prijavi projekt!
Rijeka 2020 poziva građane da se u što većem broju odazovu kampanji "Uključi se!", koja za cilj ima uključivanje velikog broja građana i građanki Rijeke i Primorsko-goranske županije u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Zainteresirani pojedinci i pojedinke, neformalne grupe građana, organizacije, udruge ili institucije mogu se uključiti na četiri načina: kroz volontiranje, kroz Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programima Civilne inicijative i Zeleni val te odlučivanjem kroz Vijeće građana.
 
Uspjeh projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture umnogome ovisi o uključenosti lokalne javnosti, poručuju 'epehaovci': "Titulu Europske prijestolnice kulture možemo shvatiti kao životnu priliku za promjenu i boljitak naše županije, grada, naselja, kvartova, parkova, ulica i balkona. Mogućnosti su brojne, a dobrodošle su sve ideje i inicijative koje imaju jedan motiv – učiniti Rijeku boljim mjestom za život."

Kampanja Uključi se prije svega šalje poziv volonterima bez kojih finalna provedba programa ni jedne europske prijestolnice kulture ne bi bila moguća. Ukoliko već imate ideju o projektima koji društvenom, umjetničkom i kulturnom akcijom podižu kvalitetu života u gradu, iskoristite priliku i prijavite se na Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programu Civilne inicijative. Ako pak želite zazeleniti grad, odazovite se Javnom pozivu za projekte građana u programu Zeleni val, koji potporama podržava projekte koji doprinose urednijim i zelenijim javnim prostorima te sugrađane potiču na ekološki odgovorno ponašanje.

Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programima Civilne inicijative i Zeleni val uključuje pojedinačne potpore projektu od 10.000 do 30.000 kuna. Natječaj je otvoren do 23. studenog 2018. godine u 16 sati, a detaljnije informacije dostupne su na portalu Rijeke 2020. U slučaju potrebe, prijavitelji mogu u novootvorenom RiHubu (ex Bernardi) dobiti administrativnu pomoć svakim radnim danom i subotom od 8 do 20 sati. O projektima koji će u okviru programa Civilne inicijative i Zeleni val prijavljivati građani Rijeke, odlučivat će – upravo oni sami.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za rad u Vijeću građana koje će stanovnike Rijeke predstavljati u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Za sudjelovanje u Vijeću građana prijave su otvorene do 9. studenog 2018. godine putem online prijavnice!

Na Javne se pozive mogu prijaviti udruge ili inicijative građana, a za Vijeće građana osobe starije od 16 godina s boravištem u Rijeci.
 
(l:mojarijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se