Regionalni dani EU fondova u Biogradu na Moru

ČLANCI
19.6.2018. 13:44:07

Regionalni dani EU fondova u Biogradu na Moru
Drugi po redu „Regionalni dani EU fondova" održat će se 21. lipnja u Biogradu na Moru u hotelu Ilirija (Tina Ujevića 7) s početkom u 10 sati. Domaćin Grad Biograd na Moru, jedan je od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najrazvijenija turistička središta u Zadarskoj županiji, a svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, ribolovu i turizmu. Ujedno je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova što je rezultiralo društvenim i gospodarskim procvatom. Stoga je upravo Biograd na Moru izabran kao jedan od gradova za provedbu besplatnih edukacija u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova".

Edukativno-prezentacijski program započet će pozdravnim govorima pomoćnika ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragana Jelića i gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza. Nakon formalnog uvodnog dijela slijedi prezentacija i predavanje Ivana Čupića, voditelja LAG Laura koji će predstaviti razvojne projekte u Biogradu na Moru sufinancirane iz fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Biograd na Moru – razvoj turizma i poljoprivrede kroz EU fondove" na kojoj će sudjelovati predstavnici nadležnih institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručno predavanje pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja”, na kojem će sudionici imati priliku saznati više o fondovima Europske unije, kao i o pravilima korištenja te brojnim mogućnostima financiranja putem europskih strukturnih i investicijskih fondova. Po završetku predavanja, održat će se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?” na kojoj će sudionici imati priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru pokazati na koji način pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu će voditi Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.

U okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova", Ministarstvo organizira i "Sajam EU fondova” koji će se održati 23. lipnja od 11 do 14 sati na biogradskoj šetnici. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili  poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.
 
Sudjelovanje na edukacijama o korištenju EU fondova je besplatno u prethodnu prijavu OVDJE.
 
(l:strukturnifondovi.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se