Prijavite se za tribinu i radionicu: Što predsjedanje Hrvatske Europskom unijom 2020. donosi građanima?

ČLANCI
7.2.2019. 8:46:37

Prijavite se za tribinu i radionicu: Što predsjedanje Hrvatske Europskom unijom 2020. donosi građanima?
Desk Kreativne Europe – Ured KULTURA s partnerima Uredom za udruge Vlade RH, platformom CROSOL i Rijekom 2020 – Europskom prijestolnicom kulture organizira tribinu i radionicu namijenjenu svim građanima zainteresiranima za raspravu i promišljanje o prioritetima i porukama kojima će se Republika Hrvatska prezentirati za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije 2020.

Prijavite se do 08. veljače popunjavanjem online prijavnice i prisustvujte tribini i radionici pod nazivom „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?"
 
Tribina i radionica će se održati 12. veljače u 11 sati u Ri-Hubu, Ivana Grohovca 1 a, Rijeka.

Iste godine Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture pa je to prilika i za poticanje promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.
 
Cilj tribine i radionice je potaknuti građane na raspravu i promišljanje o temama koje će Republika Hrvatska staviti u fokus za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije.

I predsjedanje Vijećem EU i projekt Europske prijestolnice kulture u prvi plan moraju staviti potrebe svih članica Europske unije, no ulozi domaćina i Hrvatska i Rijeka mogu upravljati gorućim europskim temama, te putem kulturno-umjetničkih programa poticati promišljanja o europskim temama.

Koje su teme?

Neka od pitanja o kojima će se razgovarati na tribini i radionici su:
  • Što nam je potrebno da budemo uspješni domaćini?
  • Što točno znači predsjedati EU?
  • Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i regionalne samouprave?
Detaljniji program događanja dostupan je na ovom linku.

U programu tribine i radionice sudjeluju: Irena Kregar Šegota (Voditeljica sektora razvoja Rijeka 2020 – EPK), Željka Babić, Dubravka Kobaš Lučić (MVEP, Uprava za Europu, načelnice sektora COREPER I i COREPER II), Marina Škrabalo (Zaklada SOLIDARNA, članica Europskog gospodarsko socijalnog odbora), Anera Stopfer (Desk Kreativne Europe-potprogram Kultura, Ministarstvo kulture), Maja Tomičić i Željka Markulin (Kontakt točke programa Europa za građane, Ured za udruge Vlade RH)

Republika Hrvatska počinje s predsjedanjem Vijećem Europske unije u siječnju 2020. godine, a Grad Rijeka iste godine preuzima naslov Europske prijestolnice kulture. Ova dva događaja velika su prilika da Hrvatska definira prioritete i poruke kojima se želi prezentirati te dati doprinos kulturnom i političkom kontekstu Europske unije.

Na tribinu su pozvani svi zainteresirani građani. Odazovite se pozivu, prijavite se i prisustvujte!
 
(l:rijeka.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se