Poduzetnicima na raspolaganju Registar slobodnih i zakupljenih poslovnih prostora

ČLANCI
25.1.2018. 9:45:25

Poduzetnicima na raspolaganju Registar slobodnih i zakupljenih poslovnih prostora
Prema podacima Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom na dan 31. prosinca 2017. godine u zakupu je evidentirano 1448 prostora, a trenutno je slobodno 304 prostora. Među slobodnim prostorima dio prostora predstavljaju poslovni prostori koje zbog stanja poslovnog prostora nije moguće dati u zakup bez znatnih ulaganja te koji će dijelom biti predmet postupaka prodaje, kao i oni prostori koji su u suvlasništvu Grada Rijeke i fizičkih osoba ili sa Republikom Hrvatskom, odnosno prostori koji su predmet nekog sudskog ili upravnog postupka, te kao takvi ne mogu biti predmet javnog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora.

U 2018. godini planira se objaviti 8 javnih natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora. Budući da u razdoblju od siječnja do travnja predstoji posao obnove 400-tinjak ugovora o zakupu, koji zahtjeva veliki angažman svih djelatnika u Direkciji za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, javni natječaji koji će se oglasiti u tom razdoblju biti će objavljeni za 30 poslovnih prostora, a oni koji će biti objavljeni nakon mjeseca travanja biti će objavljeni i za više od 30 poslovnih prostora.

U cilju što transparentnijeg upravljanja imovinom Grada Rijeke, kao i približavanja građanima i gospodarskim subjektima zainteresiranim za zakup poslovnog prostora Grada Rijeke, podaci o poslovnim prostorima Grada Rijeke objavljeni su na web stranici Grada Rijeke.

Tako je putem registra poslovnih prostora moguće izvršiti uvid u podatke o poslovnim prostorima Grada Rijeke koji su u zakupu kao i o slobodnim poslovnim prostorima. Podaci su javni i podacima može pristupiti svaka zainteresirana osoba. Podaci su podijeljeni u dvije skupine i to na poslovne prostore u zakupu i slobodne poslovne prostore.

U skupini poslovnih prostora u zakupu mogu se dobiti slijedeći podaci o poslovnom prostoru: adresa poslovnog prostora, površina poslovnog prostora, zakupnik poslovnog prostora, djelatnost koja se obavlja u poslovnom prostoru, zona u kojoj se nalazi poslovni prostor, jediničnoj i mjesečnoj cijeni zakupnine, razdoblju trajanja zakupa trenutnog zakupnika kao i pobliže utvrditi lokacija prostora pute Google Maps servisa.

U skupini slobodnih poslovnih prostora koji su podobni za davanje istih u zakup mogu se dobiti podaci: adresa poslovnog prostora, površini poslovnog prostora i zoni u kojoj se prostor nalazi. Putem Google Maps servisa poslovni prostor se može prikazati na mapi, a isto tako dostupan je i tlocrt poslovnog prostora. Pretraga se vrši putem pretraživača, a podaci se također mogu dobiti i u xls formatu.

(I:rijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se