Grad Kastav uveo je sustav uporabe javnih bicikala

ČLANCI
3.9.2019. 8:53:11

Grad Kastav uveo je sustav uporabe javnih bicikala
 
Grad Kastav uveo je sustav uporabe javnih bicikala – Kastav bike – kao novi sadržaj namijenjen, prije svega, građanima, rekreativcima, izletnicima i turistima. 

Najsuvremenija bazna stanica i pet električnih brdskih bicikala, smješteni su na Crekvini, na samom ulazu u šume Loza i Lužina. Projekt je realiziran uz pomoć sredstava Ministarstva turizma i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost iznosi 273 tisuće kuna.  Ovo je još jedan projekt koji se temelji na Strategiji razvoja "Kastav pametan grad" 2017. – 2022., koju je Grad Kastav donio među prvima u Hrvatskoj. 

Kastav bike sustav vrlo je jednostavan za korištenje i sve što treba je mobilni uređaj i debitna ili kreditna kartica. Bicikl može koristiti svaka punoljetna fizička osoba koja je zasnovala najam putem jednokratnog alfa-numerički QRPay koda. Registrirati se može direktno na lokaciji, a plaćanje se vrši uz pomoć sigurnog sustava za plaćanje debitnim i kreditnim karticama u realnom vremenu. 

Nakon plaćanja, korisnik dobiva kod za vožnju koji utipkava na kućištu osjetljivom na dodir i otključava željenu biciklu uz pomoć mobitela. Tarifa korištenja električne bicikle Kastav bike sustava je 15 kuna po satu, a maksimalan najam je 4 sata. Za prekoračenje vremena naplaćuje se dodatna tarifa od 30 kuna po prekoračenom satu. Pri vraćanju bicikle, korisnik je dužan u postolje ukopčati kabel za punjenje i kabel za zaključavanje jer mu u protivnom traje vrijeme najma. Inače, jedno punjenje dostatno je za 70 kilometara, a bicikli se pune uz pomoć solarnih panela na stanici. 

Najam bicikala je moguć od 1. ožujka do 31. listopada, od 7 do 21 sati.
 
(I: kastav.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se