Ove nedjelje održava se "Učkarski samanj"

ČLANCI
30.8.2019. 9:15:59

Ove nedjelje održava se  Učkarski samanj

Bogatstvo prirodnih i ekoloških proizvoda proizvedenih u četrdesetak malih obiteljskih gospodarstava Učke, Ćićarije i okolice, dočekat će posjetitelje trinaestog izdanja Učkarskog sajma na prijevoju Poklon u Parku prirode Učka, prve rujanske nedjelje od 10 do 20 sati. Moći će se razgledati bogata izložba gljiva, etnološka zbirka lovranskoga kraja, tradicijska glazbala i ukrasne predmete, upoznati izvorne pasmine domaćih životinja autohtonih pasmina te vidjeti stare zanate.

Program za najmlađe


U prostoru Male šumske scene, djecu očekuje sadržajan program. Polaznici ekološke radionice naučit će kako ekološki posaditi stablo i odmah to primijeniti u vlastitoj okućnici ili vrtu sa sjemenkama koje će dobiti na dar. Doživljaj kulturne baštine Učke i Ćićarije u zaštićenoj prirodi, uz domaću hranu i piće, upotpunit će završnica umjetničkog natječaja "Učka mi se!", tradicijski plesovi iz Istre te lake note Trija M i zabavne glazbe s primjesom rock’n'roll-a jedinstvenih Dellboysa.
 
Mala šumska scena svoja vrata otvara od 13 sati kada započinje eko-radionica za djecu i odrasle "Zasadi sjeme za bolje vrijeme!" u organizaciji udruge Žmergo, u 14 sati kreće dječja predstava "Zvrkova 3 prašćića" u izvedbi Zvrk teatra, u 14.30 sati likovna radionica s oslikavanjem lica "Učkin živi svijet" - Zabavni park Zvrk, u 15.30 sati šaljiva radionica za djecu i odrasle "Leprinačka leprina" PŠ Veprinac i Veprina, a tu su još Animatori klaun Balonko i Morčić.

Izložbeni dio


U izložbeno-prodajnom dijelu od 10 do 20 sati moći će se kupiti voće, povrće, gljive, mesni i mliječni proizvodi, maslinovo, brinjevo i aromatizirana ulja, vino, rakije, likeri, med, proizvodi od lavande i prirodna kozmetika, sadnice cvijeća, ukrasnoga grmlja, ljekovito bilje. Izložit će se tradicijska glazbala, rukotvorine i ukrasi, postaviti tor s boškarinom, ovcom pramenkom i istarskim tovarom, predstaviti stari zanati, obrada kamena i drva, kovanje željeza, lončarenje na kolu, razgledati etnološka zbirka Lovranšćine.
 
Kulturno-zabavni program odvijat će se od 12.30 sati. Od 13 sati nastup je Tria M s primorsko zabavnom glazbom, u 14 sati Folklornog društva Pazin, u 14.30 sati na rasporedu je proglašenje pobjednika natječaja "Učka mi se!", u 15 sati nastupa ponovo Trio M potom i Folklorno društvo Pazin, u 16.30 sati je vježba poslušnosti boškarina, a od 17 sati nastupa Dellboys. Voditelj programa je Mario Lipovšek Battifiaca.
 
Cjelokupni program događaja pogledajte na službenoj straniciUlaz je slobodan.
 
(I: glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se