Od početka fiskalizacije izdano 11 milijardi računa, a izvan sezone Hrvati najviše troše na ovaj dan

ČLANCI
28.12.2017. 8:37:05

Od početka fiskalizacije izdano 11 milijardi računa, a izvan sezone Hrvati najviše troše na ovaj dan
Projekt fiskalizacije 1. siječnja puni pet godina. Od Hrvatske su ga prepisali Slovačka i Češka, a zanimanje je pokazala i Ukrajina.

U pet godina fiskalizacije izdano je više od 11 milijardi računa. U prosjeku, na dan se izda 6,4 milijuna računa. Iz podataka o fiskalnim računima doznalo se i da je petak dan u tjednu kada Hrvati najviše troše, piše Dnevnik.hr.

U proteklih pet godina jedan dan drži rekord - bio je to 14. kolovoza 2015. godine. Toga dana izdano je 10 milijuna računa, i taj rekord do danas nije oboren.

Kada se uspoređuju prosinac ove i prošle godine, onda je vidljivo da je broj računa gotovo jednak, ali smo ove godine ipak potrošili više.

Gotovo 9 milijardi kuna bila je potrošnja prošle, a ove godine nešto više od 9 i pol milijardi. Prosječno je povećana i potrošnja po jednom računu sa 71 na 76 kuna.

Najveći broj i iznos izdanih računa zbog turizma bilježi se, dakle, tijekom srpnja i kolovoza, a izvan turističke sezone to je dan uoči Badnjaka.
 
(l:poslovni.hr)Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se