Obavijest obveznicima fiskalizacije - novi poslužiteljski certifikat dostupan za preuzimanje

ČLANCI
5.6.2018. 9:31:37

Obavijest obveznicima fiskalizacije - novi poslužiteljski certifikat dostupan za preuzimanje
Obavještavaju se obveznici fiskalizacije sukladno zakonskoj regulativi EU da 07. lipnja 2018. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 07. lipnja 2018. godine u 5:00 sati  implementirati na strani sustava Porezne uprave, napominjemo da do 07. lipnja 2018. godine vrijedi postojeći poslužiteljski certifikat.

Obveznici  javni ključ novog certifikata mogu preuzeti i prije njegove zamjene, od 21. svibnja 2018. godine kroz FINA tražilicu certifikata, a može se preuzeti i na web stranici Porezne uprave.

 Kriteriji pretrage kroz FINA tražilicu su:
  • Vrsta certifikata: Certifikati za autentikaciju mrežnih stranica
  • Certifikacijsko tijelo: FINA RDC 2015 CA
  • Naziv aplikacije ili sustava: cis.porezna-uprava.hr
  • Naziv poslovnog subjekta: Ministarstvo financija*
  • popuniti kriterije CAPTCHA-e za potvrdu da pretragu ne radi robot

Nakon toga je potrebno odabrati opciju 'Traži'.

Preporučuje se obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa.

Novi produkcijski certifikat će imati dulji serijski broj, a trebat će kod implementacije pripaziti i na različit DN od postojećeg u slučaju da korisnički sustav ovisi o tom podatku certifikata.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršena je obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr  gdje se nadolazeća promjena može testirati.
 
(l:hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se