Susjedstvo Lovran, konferencija za medije

ČLANCI
14.5.2019. 9:44:50

Susjedstvo Lovran, konferencija za medije
U srijedu, 15. svibnja u 10 sati u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljene aktivnosti susjedstva Lovran u 2019. godini u sklopu programa Dnevnog boravka i Mreža kina na egzotičnim lokacijama.

Konferenciji će prisustvovati:
  • Toni Družeta, zamjenik načelnika Općine Lovran
  • Marko Žele, predsjednik udruge Interval
  • Romina Tominić, dopredsjednica udruge Interval
Susjedstvo Lovran jedno je od 27 susjedstava istoimenog programskog pravca projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Programski pravac 27 susjedstava spaja ljude svih dijelova Primorsko-goranske županije - otoka, obale, zaleđa, gorja te samog grada Rijeke. 27 susjedstva su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti, a svi oni ostvaruju međunarodne suradnje sa 27 europskih susjedstava.

Cilj je programskog pravca 27 susjedstava osnaživanje lokalnih zajednica kroz jačanje ljudskih potencijala, organiziranje kulturnih aktivnosti, povećanje kulturnih sadržaja te naposlijetku ono najvažnije - razvijanje dobrih međuljudskih odnosa.

Dnevni boravak platforma je susreta i druženja kojom se potiče stvaranje ugodne atmosfere u različitim prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće. Svaki od lokaliteta ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa.

Kroz pogramski pravac 27 susjedstava razvija se i županijska mreža kina na egzotičnim lokacijama, a projekcije dokumentarnih filmova održavaju se na često netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije.

(eKvarner.info)

OSTALI SADRŽAJ