Prijavite se na međunarodni natječaj Rovinj Photodays!

NOVOSTI
24.12.2018. 7:51:00

Prijavite se na međunarodni natječaj Rovinj Photodays!
Međunarodni fotografski festival Rovinj Photodays priprema svoje dvanaesto izdanje. U cilju podizanja kvalitete te optimiziranja cjelokupnog koncepta festivala, uvode se promjene u natječajnom procesu, sustavu nagrađivanja te na koncu i samom programu festivala.  

Nova pravila prijave:

 • prijavljuje se fotografije ili serije fotografija nastale u zadnje dvije godine
 • jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija uz istu temu. Uz rad se prilaže kraća biografija (do kartice teksta) i izjava o radu – do kartice teksta na materinjem i engleskom jeziku.
 • za sudjelovanje se plaća kotizacija od 15 EUR / 17 USD / 110 HRK
 • jedna kotizacija pokriva ukupno 3 prijave
Sudionici imaju pravo prijaviti fotografije u sedam kategorija: Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Akt/Tijelo, Portret i Umjetnički koncept.

Nagrade i priznanja:

Najboljim autorima svake kategorije pripada statua "Kadar" te plaćeni boravak u Rovinju za vrijeme finala od 03.-05. svibnja 2019.
 
Za osvojeno drugo i treće mjesto svake od kategorija autorima dodjeljuje se pisano priznanje. Radovi svih finalista, po tri iz svake kategorije, uz pripadajući katalog bit će izloženi i na velikoj izložbi finalista u Rovinju tijekom svibnja 2019. U jesenskom terminu izložba se seli u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, koji je i partner Rovinj Photodays festivala.
Odabrani radovi finalista ući će (u dogovoru s autorima) u fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Grand Prix 2019.

Dobitnik Grand Prix-a osvaja novčanu nagradu od 2.000 eura, nagradu sponzora Epson, samostalnu izložbu s katalogom u Rovinju za vrijeme trajanja Festivala u 2020. godini te vikend boravak u Rovinju u terminu po dogovoru.

O natječaju i žiriranju:

 • natječaj se provodi od 03.12.2018. do 31.01.2019.
 • žiriranje se odvija od 10.02.2019. do 01.03.2019.
Ukida se dvostupanjska selekcija i uvodi šesteročlani žiri, u kojem će se svake godine izmjenjivati vodeći fotografi, kustosi i teoretičari, prvenstveno iz regije.

Ocjenjivački sud 2019.:

 1. Hrvoje Slovenc (predsjednik žirija), fotograf, New York
 2. Bruna Kazinoti, fotografkinja HR
 3. Ana Frangovska, Nacionalna galerija Makedonije
 4. Una Popović, Salon Muzeja savremene umetnosti, Beograd
 5. Dr. sc. Iva Prosoli, Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb
 6. Matic Zorman, fotograf, SLO
Žiri ima zadaću odabrati finaliste natječaja, odnosno prva tri mjesta u svakoj kategoriji i među njima dobitnika Grand Prixa, odnosno sveukupnog pobjednika natječaja.

Kao i do sada, izložba finalista i objava Grand Prixa održat će se u Rovinju na festivalu Rovinj Photodays, prvog vikenda u svibnju (03. - 5.05.2019.). Izložba će ostati otvorena sljedećih mjesec dana.
 

Novosti pratite na Facebook stranici i na službenoj web-stranici.
 
(l:culturenet.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se