Predstavljen je natječaj za Nagradu za transfer znanja

NOVOSTI
22.7.2019. 9:27:11

Predstavljen je natječaj za Nagradu za transfer znanja

U prostorijama Delta Laba održana je konferencija za medije na kojoj su Sveučilište u Rijeci, Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka partner Alarm automatika d. o. o. predstavili natječaj za Nagradu za transfer znanja

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, raspisala je natječaj za Nagradu za transfer znanja, koji je otvoren od 27. lipnja do 27. rujna 2019., dakle 3 puna mjeseca. 

Transfer znanja jedan je od strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci i Zaklade Sveučilišta u Rijeci koji obuhvaća djelatnosti kojima se, koristeći kompetencije, stručno znanje i opremu Sveučilišta, stvara vrijednost za gospodarske i druge subjekte, a najboljim poslovnim praksama doprinosi dobrobiti Sveučilišta i njegovih sastavnica, zaposlenika i društvenog okruženja.

Natječajem se dodjeljuje jedna nagrada u kategorijama:
 
  • poslovna suradnja (Consultancy),
  • inovacijski projekti (Contract Research),
  • razvoj tehnoloških rješenja (Technology Transfer).

Cilj je prepoznavanje i nagrađivanje primjera dobre prakse, odnosno uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu. Natječaj predstavlja poticaj i promociju suradnje temeljenoj na znanju i inovacijama, te doprinos razvoju ekonomije znanja. 
 
Predlagatelji kandidata mogu biti fizičke i pravne osobe. 

Nagrada uključuje povelju i financijski iznos u visini od 10.000,00 kuna bruto.

Na predstavljanju su sudjelovali: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Zec, ravnateljica Zaklade Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i predsjednik Uprave tvrtke partner Alarm automatika d. o. o. Boris Popović, MBA. 

"Zaklada već intenzivno radi na povezivanju Sveučilišta sa zajednicom i gospodarstvom, prije svega kroz projekt "Realizator". Ta sinergija civilnog te javnog i privatnog sektora mora jačati pa smo ovom nagradom željeli potaknuti i istaknuti one najbolje u transferu znanja", rekla je uvodno ravnateljica Rinčić.

Rektorica Prijić Samaržija osvrnula se na sam pojam transfera znanja:  ”Pojam "transfer znanja" zapravo je širi pojam o transfera tehnologije, dakako iz znanosti u zajednicu. To je i jedan od prioriteta Sveučilišta u Rijeci, a i naše Zaklade. Uvijek treba nagraditi one najbolje prakse i tako potaknuti ostale. Transfer znanja i sada postoji na Sveučilištu, ali smatramo da nije dovoljno sustavan."

Prof. Zec, inače i pomoćnik rektorice za poduzetništvo istaknuo je kako znanost najčešće nema smisla ako njena otkrića i dostignuća nitko ne koristi te dodao kako se u Rijeci treba razvijati nova industrijska tradicija. 

"Sveučilište u Rijeci bazen je znanja i kadrova. Želimo zajedno u konačnici podizati kvalitetu života građana", kazao je Popović.
 
 
(I: Fiuman.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se