Od problema do rješenja – Design thinking za znanstvenike i poduzetnike

SEMINARI I EDUKACIJE
6.5.2024. 8:14:18

Od problema do rješenja – Design thinking za znanstvenike i poduzetnike
Design thinking je kreativan proces pronalaženja inovativnih rješenja za poslovne i društvene izazove. Ovu metodu uspješno primjenjuju brojne organizacije različitih djelatnosti i veličine – od velikih kompanija te znanstvenih i obrazovnih institucija do malih poduzeća i startup-ova. Primjenjiva je za rješavanje problema u različitim okolnostima, ali jedno je uvijek isto – u fokusu rješenja uvijek su korisnici i njihove stvarne potrebe.
 
Kroz ovaj pristup dolazi se do inovativnih rješenja u zahtjevnom, dinamičnom i nepredvidivom okruženju, i to znatno brže u odnosu na tradicionalne načine. Metoda je izuzetno korisna u rješavanju složenih problema kroz: empatiju i razumijevanje korisničkih emocija i potreba, definiranje problema iz perspektive korisnika, stvaranje velikog broja ideja primjenom brainstorming-a te praktičan pristup u prototipiranju i testiranju rješenja.

Design thinking omogućuje kreativnost pri rješavanju složenih problema, a polaznici ga mogu primijeniti u svojim projektima, poslovanju, profesionalnom radu i svakodnevnom životu. 
 
Sadržaj edukacije:
  • Uvod u design thinking pristup
  • Predstavljanje ključnih koraka na konkretnim primjerima
  • Praktična primjena alata koji se koriste u design thinking-u
  • Primjeri korištenja design thinking pristupa u pomorskim industrijama
Seminar je namijenjen postojećim i budućim poduzetnicima, znanstvenicima i djelatnicima u obrazovanju. Autor i predavač, Mario Vukelić, diplomirani je inženjer logistike i menadžmenta i suradnik na EU projektima u Step Ri.
 
Sudjelovanje je besplatno, a za prijave i više informacija posjetite stranice StepRi.
 
(I: StepRi)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više