Prijave za povrat poreza do kraja veljače!

ČLANCI
6.2.2018. 8:40:34

Prijave za povrat poreza do kraja veljače!
I ove godine kreće bitka za povrat poreza, a promjena u odnosu na proteklu godinu uglavnom nema. Zaposleni građani, koji više nisu dužni samostalno podnositi prijavu čekaju izvještaj Porezne uprave, dok oni obuhvaćeni posebnim postupkom će do 30. lipnja dobiti rješenje o mogućem dugu ili pretplati poreza.

Ono što sve zanima je kada će krenuti isplate. Očekuje se da će to kao i ranijih godina biti sredinom kolovoza prema kriterijima koje objavljuje Porezna uprava. Dio građana, samostalni djelatnici, pomorci u međunarodnoj plovidbi i ostali za koje porezna nema podatke, i dalje su dužni osobno podnijeti poreznu prijavu.

Na ovogodišnju poreznu prijavu ne odnose se izmjene koje su stupile na snagu početkom 2018. godine.

Poreznu prijavu podnose četiri kategorije poreznih obveznika:
  • oni koji su ostvarili dohodak od samostalne djelatnosti (obrtnici, slobodna zanimanja i ostali obveznici koji dohodak utvrđuju na temelju poslovnih knjiga)
  • pomorci (članovi posade broda u međunarodnoj plovidbi koji su ostvarili dohodak od nesamostalnog rada)
  • građani za koje Porezna uprava ne raspolaže podacima o njihovom ostvarenom dohotku u 2016. godini odnosno porezni obveznici koji su lani ostvarili oporeziv dohodak o kojem poslodavac, isplatitelj primitka ili sam porezni obveznik nije izvijestio Poreznu upravu
  • porezni obveznici koji mogu ostvariti povrat poreza na temelju poreznih olakšica koje nisu prijavljene Poreznoj upravi.
Sve potrebne dokumente preuzmite na stranici porezne uprave.
 
(I:teklic.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se