Ovog vikenda održavaju se Antički dani u Omišlju

ČLANCI
15.7.2019. 15:48:40

Ovog vikenda održavaju se Antički dani u Omišlju
 
Uvala Sepen nedaleko Omišlja, gdje se nalaze ostaci rimskog grada Fulfinuma iz I. stoljeća nakon Krista kao i zidine ranokršćanske bazilike s kraja V. stoljeća,  idealan su ambijent za uprizorenje života u doba antike. Želja da se kulturna baština koja se posljednjih dvadesetak godina sustavno istražuje i štiti konzervatorskim zahvatima, popularizira, a u turističkom smislu i valorizira, iznjedrila je manifestaciju pod nazivom "Antički dani".

Manifestacija traje dva dana te je obogaćena cjelodnevnim programom. Tako se već ujutro započinje s dječjim radionicama na temu antike, za ženski dio publike omogućena je izrada antičkih frizura, tu su i nezaobilazni antički zanati: kovač,keramičar, krojač, lončar, travar… za djecu je postavljen drveni vrtuljak s košarama, a svi zainteresirani mogu se okušati i u streljaštvu.

Uz bogatu gastro ponudu na temu antike, posjetitelji uživaju u prekrasnom ambijentu uz svjetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, borbi gladijatora, žonglerima, mnoštvu kostimiranih Rimljana te plesu Rimljanki dok car i carica udobno smješteni na svom tronu sve promatraju.
 
Svojim bogatim programom, Antički dani  postali su  jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju, a iz godine u godinu privlače sve veći broj turista.

Antički dani održavaju se u petak i subotu, 19. i 20. srpnja s početkom u 19.00 sati. Dan prije, 18. srpnja, kao uvod u antičke dane organiziran je program za djecu

Program


ČETVRTAK, 18. srpnja - Program za djecu

19:00
  • Antičke radionice za djecu

20:30
  • Antičke iluzije

21:15
  • Kazališna predstava 'Neće grom u Rimljane' (16+)

22:30
  • Večer rimskih legendi
 

PETAK I SUBOTA, 19 i 20. srpnja

19:00
  • Antičke radionice za djecu i antičke iluzije

20:30
  • Promenada Cezara i rimske vojske

21:00
  • Borbe gladijatora, ples antičkih vila, igre s vatrom, formacije rimske vojske, stari zanati, antička ponuda pečenja, antičke pive i antičkog sladoleda
 
(I: visit-omisalj-njivice.hr)  


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se