Ove subote počinje Big fest - internacionalni gitaristički festival

ČLANCI
16.8.2019. 8:40:17

Ove subote počinje Big fest - internacionalni gitaristički festival
 
Big fest - internacionalni gitaristički festival održat će se od 17. do 20. kolovoza i ima naznake da postane tradicionalna manifestacija koja će se održavati u drugoj polovici kolovoza (iza blagdana Velike gospe i Sv. Roka).

Svaka festivalska godina predstavlja mogućnosti i ljepotu izražavanja gitarom kroz domaće i strane autore priznate u svom radu s fokusom na mlade, virtuozne i autorske nade. Umjetnici su odabrani od strane umjetničkog vodstva festivala, što garantira kriterije kvalitete u autorskom i izvođačkom smislu.

Akustički orijentirani glazbeni stilovi održavaju se na impresivnoj lokaciji Sv. Lucije, a električni programi (blues rock) na lokaciji rive u Baški. Večer blues rocka atraktivnošću scenskog nastupa privlači mlađe generacije te promovira ostale večeri festivala široj publici. U toku popodnevnih sati mlađi bendovi sviraju na lokacijama Bašćanske plaže stvarajući festivalsku atmosferu pred večernji koncert.

Osim samih koncerata , tijekom festivala održavaju se gitarističke radionice u kojima zainteresirani polaznici uče direktno od izvođača, te na kraju izvode zajednički session, prezentaciju radionice. Polaznici radionica, kao i publika imaju priliku pogledati, probati instrumente na izložbi te ih kupiti po povoljnijim cijenama.

Nakon svake festivalske večeri održava se mali koktel jam-session, gdje se dogode zanimljive neformalne svirke profesionalaca, sudionika radionice, te amatera - hobista.

Svaki dan festival je u znaku drugog glazbenog stila te se izmjenjuju fingerstile, jazz, gypsy, flamenco, klasika, blues, rock, etno i ostali glazbeni stilovi. Ovakav način radionica poznat je u svijetu kao Master Class te je vrlo popularan.
 
Koncertni program započinje u 21 sat, a ulaz na festival je slobodan.
 

Program

 
Subota, 17.08.
Jurandvor, kompleks Sv. Lucije

  • Vlatko Stefanovski (MK)
  • Hal (HR)
  • Smoothead (HR)
Nedjelja, 18.08.
Jurandvor, kompleks sv. Lucije

  • Frano Živković (HR)
  • Marko Ramljak Band (HR)

Ponedjeljak, 19.08.
Luka Baška, Stara Riva

  • The Blondes (HR)
  • Igor Leonardi (HR)
  • Wacky Blues Professors (SLO)

Utorak, 20.08.
Jurandvor, kompleks sv. Lucije

  • Enrico Maria Milanesi (IT)
  • Črni Kastavac - film
 
(I: baskabigfest.com.hr) 

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se