Karneval Lovran - cijeli program

ČLANCI
17.1.2019. 9:04:06

Karneval Lovran - cijeli program
Tradicionalno otvorenje Pusta na Antonju održat će se 17. siječnja, ispred trga Sv. Jurja. Tjedan dana kasnije, nakon 19 godina, održat će se izložba Zvončarskih maski Europe, ponovno u Lovranu. Autor je Žarko Lučić s Viškova, koji će nam predstaviti zvončarske maske od Ibera do Crnoga mora uz poneku zvončarsku masku kvarnerskog podneblja. 

52. izdanje Međunarodne karnevalske povorke na programu je 24. veljače kada se očekuje oko 2500 sudionika iz 40 maškaranih grupa, uz goste iz Slovenije, Italije i Austrije.
 
Prijavu za sudjelovanjem na maškaranoj povorci moguće je izvršiti isključivo preko online prijavnice do 10. veljače, a prijavnicu je moguće naći na web stranicama Općine Lovran, te na Facebook stranicama lovranskih maškaranih grupa (Toronjera, In bambo veritas, Pešekani). Zatvaranje karnevalskog doba kao i inače nas očekuje na Pustnu sredu 6. ožujka, spaljivanjem Pusta ispred luke.
 
Maškarana događanja u Lovranu imaju i svoju sportsku dimenziju, pa tako 2. veljače imamo Maškarani kartaški turnir na tržnici, 9. veljače Maškaranu regatu i 23. veljače Zubijadu-maškarani ribolov u akvatoriju ispred Lovrana. 

 
Novosti pratite i na Facebook stranici Događaja. 
 
(eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se