Futrolog David Birch predviđa: U budućnosti će naš identitet biti dovoljan za plaćanje

ČLANCI
27.9.2018. 8:48:25

Futrolog David Birch predviđa: U budućnosti će naš identitet biti dovoljan za plaćanje
Futurolog David Birch jedan je od najvećih svjetskih autoriteta za temu plaćanja. Financial Brand proglasio ga je jednim od deset najutjecajnijih stručnjaka u bankarstvu, a magazin Total Payments smatra ga najutjecajnijim europskim komentatorom na temu budućnosti plaćanja. Savjetnik je najvećih financijskih organizacija za pitanja budućnosti elektronskih transakcija te stalni komentator za BBC Sky.
 
Na konferenciji Future Tense, koja će se održati 02. listopada u zagrebačkoj Laubi, Birch će govoriti o budućnosti plaćanja.

Futurolog Birch tvrdi da se naš identitet duboko mijenja, jednako kao i novac, a upravo zahvaljujući tehnološkim promjenama oba se kretanja konvergiraju. Iz toga proizlazi da sve što će nam u budućnosti biti potrebno za transakciju jest naš identitet zarobljen u jedinstvenom zapisu naših online društvenih kontakata. Birch predviđa da su upravo društvene mreže i mobilni telefoni ključne tehnologije za spomenutu promjenu te da će oni omogućiti izgradnju infrastrukture identiteta koja može poboljšati privatnost i sigurnost korisnika.
 
Dugoročne posljedice tih promjena nemoguće je predvidjeti, dijelom zbog toga što će njihov oblik ovisiti o tome kako tvrtke iskorištavaju poslovne prilike za pružanje usluga transakcije, no sigurno predviđanje na tom polju jest da će novac uskoro biti suvišan, a na njegovu mjestu vidjet ćemo nove digitalne valute.

Tehnologija je, ističe Birch, iz fizičkih predmeta novac pretvorila u nematerijalnu informaciju. Dolaskom smart kartica, mobitela i Bitcoina postalo je lakše nego ikad stvoriti nove oblike novca. Postalo je važno novac neodvojivo povezati s našim identitetom. Naša kartica ili telefon sigurnosni su uređaji koji nas mogu identificirati i povezati informacije o stanju na našem računu. Korištenje gotovine već je sada u padu, i sigurno će nestati. Najnovija tehnologija omogućit će pametan novac, a to će biti novac koji odražava vrijednosti zajednica koje su ga proizveli.

Zanimljivo je da je upravo Birch popularno rečeno „infuencer" koji utječe na inovatore, njegov Twitter slijede Bill Gates i Richard Branson. Uz sve navedeno, Birch je osnivač Consult Hyperion, nezavisne konzultantske firme te autor nekoliko knjiga: Before Babylon, Beyond Bitcoin, Identity is the New Money i Digital Identity Management.

Uz Bircha, na konferenciji Future Tense govorit će futurologinja prehrane Morgaine Gaye o mikrotrendovima i makrotrendovima u prehrani, Gerd Leonhard o utjecaju razvoja tehnologije na razvoj čovječanstva i futurolog Aric Dromi o pametnim gradovima.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu.
 
(l:zimo.dnevnik.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se