TRAŽIŠ? NAĐI.

Dođite na Porto Etno - najslasniji festival u Rijeci!

ČLANCI
2.9.2019. 9:04:58

Dođite na Porto Etno - najslasniji festival u Rijeci!
 
U Rijeci će se od 6. do 8. rujna 2019. na tri različite lokacije održati treći Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na kojem će autohtonu hranu kuhati 20 svjetskih kuhinja.

Okosnicu festivala Porto Etno predstavljaju etno glazba i gastronomija zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ali i sva ostala svjetska glazba i gastronomija s kojom se susrećemo uslijed sve intenzivnijih migracijskih gibanja.

Tako će se u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na tri različite riječke lokacije (Trg 128 brigade/Trg riječke rezolucije, HNK Ivana pl. Zajca i riječka placa), od 6. do 8. rujna 2019. održati treći Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije, koji će ugostiti više od 100 izvođača, među kojima su Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Iva Bittova, a posjetitelji će moći probati jela čak 20 svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i PGŽ, kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta od Filipina, Indije, Trinidada i Tobaga, Madagaskara, Italije, Češke i mnogih drugih.

U sklopu popratnog programa festivala održat će se prezentacija folklora i glazbenih nastupa udruga nacionalnih manjina, kao i niz dječjih radionica.

Glazbeni, gastronomski, folklorni, cirkuski i dječji program namijenjen svima čine Porto Etno specifičnim festivalom koji na najbolji način utjelovljuje Luku različitosti, slogan kojim Rijeka iduće godine nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Autohtoni mirisi, okusi, pjesme i napjevi Istre i Kvarnera, združeni su s onima iz cijelog svijeta u vibrantnu recepturu multikulturalnog i otvorenog grada.
 
Glazbeni program festivala osmislio je jazz glazbenik Zoran Majstorović, a voditeljica gastronomskog programa je masterchefica Srđana Jevtić koja će za posjetitelje Porto Etno festivala kuhati zadnji dan.

U programu sudjeluju: Zajednica Talijana Rijeka, Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak" PGŽ, Ruski dom – Udruga ruske nacionalne manjine u PGŽ-u, Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Albanaca PGŽ, Zajednica Albanaca otoka Krka, Makedonsko kulturno društvo „Ilinden", Demokratska zajednica Mađara PGŽ, Češka Beseda Rijeka, Slovenski dom – KPD "Bazovica”, Udruga zajednica naroda Bosne i Hercegovine, Bošnjačka nacionalna zajednica, Kulturno umjetničko društvo "SEVDAH”, expats Rijeka – Trinidad i Tobago, Madagaskar, Indija, Filipini, Sjedinjene Američke Države i Ri gastro.

Programi za djecu i programi na riječkoj placi su besplatni za posjetitelje, hranu ćete moći kušati po iznimno pristupačnim cijenama, dok se ulaz na koncerte naplaćuje. Ulaznice možete kupiti putem web stranice Eventim.hr.
 
Cjelokupni program festivala pronađite na službenim web stranicama Porto Etno, a novosti možete pratiti i na Facebook stranici

(I: rijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se