Danas počinje najveća Rijeka psihologije do sad

ČLANCI
18.2.2019. 8:58:51

Danas počinje najveća Rijeka psihologije do sad
Od 18. do 24. veljače u Rijeci i okolici održava se osma Rijeka psihologije koju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci i drugi predstavnici sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora.

Manifestaciju koja se provodi u sklopu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj, koji je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008., jučer su najavile Ines Jakovčić, predsjednica Organizacijskog odbora (Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci), Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a i Lana Golob, ispred Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke. 

Sve besplatno

U Tjednu psihologije, istaknuto je, psiholozi diljem Hrvatske javnosti približavaju spoznaje koje nam mogu biti korisne u svakodnevnom životu, a proizlaze iz znanstvenih istraživanja. U sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održat će se stotinjak aktivnosti – 38 radionica, 38 predavanja, 7 dana otvorenih vrata, dva okrugla stola, dvije tribine, dva pub-kviza, dva prodajno-promotivna štanda, po jedan znanstveni kafić, promocija, konferencija i otvaranje, i to na čak 59 lokacija u Rijeci i okolici.

Programske aktivnosti provodi 101 psiholog, desetak studenata psihologije i 25 stručnjaka drugih profesija. Sve su aktivnosti besplatne za sudionike, a namijenjene su djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima... Ove godine će se, između ostalog, prezentirati različiti psihoterapijski pravci i neke specifične tehnike koje se koriste u terapijskom radu, razgovarat će se o određenim psihičkim poremećajima i problemima, roditeljstvu, partnerskim odnosima, razvoju djece i njihovim potrebama, itd.

Cjelokupni program i detalji manifestacije nalaze se na internetskim stranicama Rijeke psihologije: www.rijekapsihologije.org. Prodajom promotivnih materijala ove godine prikupljat će se sredstva za instrumente za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka. Jakovčić je o manifestaciji između ostalog rekla da je to »uigrana ekipa, provjeren recept i odličan proizvod«.

Veliki interes

Stilin je istaknula da je Primorsko-goranska županija ponosni generalni pokrovitelj manifestacije te da je riječ o najvećoj Rijeci psihologije u njenoj povijesti, a posebno je zadovoljstvo izrazila činjenicom što se manifestacija proširila na cijelo područje PGŽ-a, pa je tako uključeno čak 14 jedinica lokalne samouprave. Golob je pak podsjetila da je lani Rijeku psihologije posjetilo čak 2.200 građana, a ove se godine očekuje još i veći interes. Manifestacija se otvara u ponedjeljak (danas) u Circolu.

Što je pripremljeno za prvi dan?

Našim gradom danas će poteći Rijeka psihologije u sklopu koje će se održati gotovo sto aktivnosti tijekom sedam dana. Službeno otvaranje manifestacije održat će se u 18 sati u dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo) uz predavanje o tome kako postati i ostati sretan. Gospodarstvenici, poduzetnici i poslodavci  mogu saznati nešto više o uspješnom vođenju organizacija, psihotestovima, zadovoljstvu na poslu, uspostavljanju balansa privatnog i poslovnog života, psihologiji u pomorstvu itd. na tradicionalnoj VIII. Konferenciji „Psihologija za gospodarstvenike".
 
Razgovarat će se o rastu i razvoju djece, njihovim potrebama, igri te izazovima odgoja i povezivanja s djecom. Pitat ćemo se i brinemo li previše o svom zdravlju, jesmo li u tome odgovorni ili pretjerujemo te kako se učenici mogu bolje nositi sa stresom? U predavanjima saznajte nešto više o geštalt terapiji i terapiji igrom te potražite odgovore na sva pitanja i nedoumice o autizmu.

I ove godine možete se uključiti u humanitarnu akciju kupnjom promotivnih proizvoda na štandu Rijeke psihologije koji je postavljen na Korzu od 10 do 14 sati te u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Kupite mozgalice, privjeske, krpice za naočale, blokove i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. 
 
Cijeli program Rijeka psihologije 2019. možete pogledati ovdje.

(l:novilist.hr/rijekapsihologije.org)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se