Dan dupina u Velom Lošinju

ČLANCI
19.6.2019. 9:43:26

Dan dupina u Velom Lošinju
Od 1993. godine u Velom Lošinju održava se Dan dupina. Plavi svijet organizira ovu jedinstvenu manifestaciju od svog osnutka 1999. godine kao krunu edukacijskih aktivnosti. Toga dana veliki broj posjetitelja dolazi u Veli Lošinj kako bi se informirali o aktivnostima vezanim uz Jadranski projekt dupin - dugoročno istraživanje dobrih dupina u lošinjskom i viškom akvatoriju.

Interes za ovom manifestacijom iz godine u godinu sve je veći i broj posjetitelja raste. Mnogim posjetiteljima upravo je Dan dupina jedan od razloga njihova dolaska na otok u tom terminu. Također, važno je napomenuti kako je Dan dupina izuzetno dobro medijski popraćen od strane brojnih novinara iz različitih medija: novine, radio-postaje, TV-postaje i to ne samo lokalno nego i šire. Pridružite se brojnim zadovoljnim posjetiteljima 01. srpnja na Danu dupina u Velom Lošinju (Kaštel 24).

Program Dana dupina redovito se sastoji od predavanja, izložbi, radionica, igara, sportskih natjecanja i dr. Zbog rastućeg broja posjetitelja namjera nam je svake godine poboljšavati ponudu Dana dupina i osmisliti što više novih zabavnih sadržaja u koje bi se aktivno uključio veći broj ljudi. Posjetitelji i sudionici u aktivnostima su različite dobi, nacionalnosti i vjere, a cilj stvoriti atmosferu u kojoj se svi jednako dobro zabavljaju i osjećaju pa se planiraju različite aktivnosti, za svakog ponešto, iako je glavnina usmjerena na djecu i mlade.

Jedno od glavnih obilježja Dana dupina po kojem je ova manifestacija postala prepoznatljiva velika je izložba dječjih likovnih radova na temu mora i dupina. Svake godine na adresu Plavog svijeta stižu brojni crteži iz Hrvatske i inozemstva te je konkurencija za osvajanjem nagrade za najbolji crtež sve veća.
 
(l:visitlosinj.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se