Besplatni preventivni tehnički pregledi za motore cijelog tjedna

ČLANCI
23.4.2018. 8:44:42

Besplatni preventivni tehnički pregledi za motore cijelog tjedna
Od 23. do 28. travnja na području Republike Hrvatske provodi se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018". Akcija se provodi po peti put u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama te je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s namjerom poticanja vozača motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Isto tako, akcija se provodi s namjerom poticanja vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme te ukazivanje na poželjna ponašanja u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a stručno osoblje stanica za tehnički pregled će im pružiti savjetodavnu i tehničku pomoć te ukazivati na značaj održavanja vozila.

Pregled vozila je besplatan za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatan pregled u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Tijekom trajanja akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018", od 23. do 28. travnja policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske će za vrijeme redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.
 
(l:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se