Pag Trail & Trekk: Prijavite se na jednu od tri staza

NAKON POSLA
13.3.2018. 8:54:08

Pag Trail & Trekk: Prijavite se na jednu od tri staza
I ove godine, drugi put zaredom, nastavlja se Pag Trail & Trekk, koji će se održati 24. ožujka u Metajni, u organizaciji tvrtke Outdoor, specijalizirane za takva događanja. Drugo izdanje trekking utrke u Metajni, kao i ono prošlogodišnje, odvijat će se po ucrtanim stazama, a obuhvatit će tri standardne kategorije primjerene svim uzrastima, afinitetima i fizičkoj spremnosti sudionika. Light kategorija planirana je na 7 kilometara, pri čemu cijela staza ima trail koncept, označena je i pogodna za trčanje. Active staza broji 13 kilometara, ima trail koncept, a u cijelosti je označena.

Treća i najzahtjevnija je Challenger staza, dugačka 20 do 25 kilometara. Sadrži trekking i trail koncept, odnosno djelomično je trail, a djelomično trekking. Iskusni sudionici u toj stazi vide svoj izazov, a oni koji imaju manje natjecateljske apetite, ali žele sudjelovati u tom posebnom i nesvakidašnjem natjecanju, svoju će priliku pronaći u Light ili Active stazama.

Prošle godine, na prvom trekking natjecanju održanom u Metajni, sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja, zastupljenih u svim kategorijama, a odazvale su se gotovo sve generacije brojnih sudionika, uglavnom pridošlih iz Hrvatske i Slovenije. Cilj organizatora, tvrtke Outdoor i Turističke zajednice Grada Novalje je da se toj sportskoj manifestaciji, uz brojne vanjske sudionike, priključi i što veći broj domaćih stanovnika s područja otoka Paga, ali i sportaši i rekreativci iz Zadra, kojima put do odredišta s obzirom na blizinu ne predstavlja nikakav problem i u znatnoj su prednosti u odnosu na ostale koji putuju znatno dulje.

Prema riječima Šimuna Cimermana, idejnog začetnika trekkinga u Hrvatskoj i direktora tvrtke Outdoor, Metajna je idealno mjesto za trekking utrku, što se pokazalo prošle godine. Nadodaje da su bili više nego zadovoljni odazivom tisuću sudionika, a cilj je i ove godine okupiti ih barem toliko. Za sada ih je prijavljeno preko 400, ali prijave još traju, lista se puni iz dana u dan, a glavninu prijava očekujemo zadnji tjedan.

Start uz »Life on Mars«
Cimerman odličnom ocjenjuje suradnju s Turističkom zajednicom Grada Novalje, jer tu postoji vizija i svijest da ovakvi sadržaji produljuju sezonu, a poznato je da velik broj stranih i domaćih gostiju svoje slobodno vrijeme i odmor žele provesti aktivno.
Start je, kao i lani, predviđen na rivi u Metajni, a u istom trenutku kada kreće start, kreću i zvuci popularne pjesme Davida Bowieja »Life on Mars«. Inspiraciju, ali i zahvalnost velikom umjetniku kroz poruku »tribute to David Bowie« organizator je pronašao u povezanosti pjesme sa samim paškim kamenim krajobrazom područja Metajne jer to područje već dugi niz godina mnogi poistovjećuju s mjesečevim pejzažima.

Nakon utrke predviđeno je druženje za sve sudionike, zajedničko fotografiranje by Samsung, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, zabavni program i degustacije domaćih specijaliteta te zajednički tulum za sve sudionike. Svi zainteresirani su dobro došli i prijaviti se mogu do 15. ožujka na www.outdoor.hr
 
(I:novilist.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se