TRAŽIŠ? NAĐI.

Lisinski u Guvernerovoj palači: četiri vrhunska koncerta klasične glazbe

NAKON POSLA
26.9.2018. 9:08:43

Lisinski u Guvernerovoj palači: četiri vrhunska koncerta klasične glazbe
Ciklus "Lisinski u Guvernerovoj palači" Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u svojem drugom izdanju donosi do kraja godine u riječkoj Guvernerovoj palači četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe, a otvorit će ga u četvrtak 27. rujna "tri majstorice svog instrumenta", Marija Pavlović, Monika Leskovar i Martina Filjak.

 
"Beethoven i Brahms pod njihovim prstima zvuče samouvjereno, strastveno i romantično. One su Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru - tri najljepše melodije nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci", navodi se u najavi koncerta.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuje se 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. "Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente. Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije", navodi se u najavi.

U programu su djela Georga Philippa Telemanna, Johanna Gottlieba Janitscha, Françoisa Couperina, Johanna Joachima Quantza i Johanna Christiana Bacha.
 

Sljedeći gost Lisinskog u Rijeci bit će dobitnik brojnih prestižnih nagrada s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, koji će svoje glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga.
 
 

Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora, a ovaj puta, kako je najavljeno, bit će to djela Giulija Regondija, Isaaca Albeniza, Željka Brkanovića, Antona Garcije Abrila i Zorana Juranića.

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. "Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu "Ferrucio Busoni" u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, München, London, Weimar i St. Petersburg", navodi se. Prije ove velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca.
 

Ulaznice za svaki koncert po cijeni od 50 kn možete online kupiti ovdje i pretplatu na sva četiri koncerta po cijeni od 150 kn možete online kupiti ovdje,  također ulaznice možete kupiti na blagajnama Lisinskog te na prodajnim mjestima u Rijeci: Autotrans d.d., Croatia records dd., Mars Music- Dallas music shop Rijeka i S.O.L.E.N d.o.o. -  agencija Solen.
 
(l:mojarijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se