TRAŽIŠ? NAĐI.

Jesen na Čavji: Pekmezijada, Stazom sv. Bartola

NAKON POSLA
18.10.2018. 9:20:28

Jesen na Čavji: Pekmezijada, Stazom sv. Bartola
Ovu subotu (20. listopada) održati će se tradicionalna Pekmezijada u trajanju od 12 h do 17 h u Domu Čavle. Posjetitelji će imati priliku degustirati pekmeze, voćne pite, kolače i čajeve od domaćih trava te nezaobilazne palačinke. Za izradu pekmeza udruga Vidov san koristila je domaće voće iz starih grobničkih voćnjaka – kruške, jabuke i smokve, samoniklo bilje, šipak, drijen i glog.

Stazama svetog Bartola

U subotu, 20. listopada pozivaju se svi na šetnju koju su organizatori nazvali „Stazom Svetog Bartola". Ovom šetnjom promoviraju se područja općine Čavle kao destinacije koja nudi prekrasne šetnice s prekrasnim pogledom te kulturno povijesnim sadržajima. U 10:00 sati je okupljanje ispred Doma kulture Čavle otkuda se kreće pješice prema Cerniku do župne crkve Svetog Bartola koja će se razgledati. Zatim će se posjetiti „Stalni postav odjeće ruralne Grobnišćine" kod gospođe Biserke Fućak (Udruga Gromišćina zemja) te nastaviti prema Cerničkom vrhu gdje slijedi kratak odmor. Nakon odmora vraća se preko Cernika u Čavle do Doma kulture (cca 12:00 sati) gdje će čekati okrjepa (čaj i palačinka) koje će pripremiti Udruga Vidov san. U 12:00 sati ispred Doma kulture Čavle započinje 8. Pekmezijada i Jesen na Čavji gdje će biti moguće degustirati i kupiti pekmeze, grobnički sir i druge delicije koje će predstaviti OPG-ovi s područja naše županije i Like.
 
Novosti pratite na Facebook stranici Događaja.
 
(l:ekvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se