Sjeverno jadranska regata "Trka oko Krka"

NAKON POSLA
6.9.2018. 9:16:30

Sjeverno jadranska regata  Trka oko Krka
Ovaj će se vikend, od 07. do 09. rujna, u organizaciji jedriličarskih klubova "Jadro" iz Selca i "Burin" iz Novog Vinodolskog, održati peto izdanje međunarodne regate krstaša "Trka oko Krka".
 
Prema dosadašnjim najavama, na ovogodišnjoj će regati sudjelovati tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih "jurilica" zastupljene će biti i atraktivne klase Mini 650, Melges 24, J70, Justin Ten. Regata je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici i prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru, a svakako doprinosi i promidžbi cjelokupnog turizma ove regije.

Prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start će se odvijati u "Mitan Marini" u Novom Vinodolskom. U marini će se održati i ceremonija proglašenja pobjednika uz završni domjenak.

Start regate planiran je u petak, 07. rujna, u 19 sati ispred "Mitan Marine" (Novi Vinodolski), a cilj u Selcu, najkasnije u nedjelju, 9. rujna, u 14 sati.

"Trka oko Krka" je uvrštena u novoformirani "CRO ORC Offshore Cup", za što se i boduje. U navedenom se kupu rezultati svih jedrilica s ORC Club premjerom zbrajaju za ukupni poredak. Do kraja sezone, nakon "Trke oko Krka", preostalo je još pet regata: "Regata tisuću otoka", "Galijola", "Viška regata", "Regata oko Dugog otoka" i "Jabuka".

Start regate bit će moguće pratiti s broda "Mali Marino" koji isplovljava iz Selca u 17:30 sati, a s povratkom u 22 sata. Iz Novog Vinodolskog isplovljava brod "Vila Vinodolska", u iste svrhe. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem "live-trackera" na www.regate.com.hr.
 
(l:turizmoteka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se