Međunarodni šahovski festival 2018.

NAKON POSLA
23.8.2018. 9:18:58

Međunarodni šahovski festival 2018.
Uz svoju šahovsku plažu, Šahovski klub, projekt Šah uz školu, a prošlogodišnji sporazum je zasigurno veliki vjetar u leđa održavanju Međunarodnog šahovskog festivala upravo u Crikvenici s glavnom zvijezdom festivala – šahovskim velikanom Garijem Kasparovim. 

Ove godine program će se odvijati u dva dijela, a vjerujemo da će sudionika biti mnogo. Prvi dio festivala održat će se u periodu od 26.08.-02.09., dok će se drugi dio održati od 28.09.-07.10.
 
I ove godine očekuje se bogat program uz mnoštvo turnira, šahovski kamp, simultanke, turnir osnovnoškolaca te Open Crikvenica turnir. 

Program Međunarodnog šahovskog festivala 2018. godine započinje simultankom s Garijem Kasparovim koja će se održati u nedjelju, 26. kolovoza u 19:00 sati u Preradovićevoj ulici (u slučaju loše vremenske prognoze, simultanka će se održati na drugoj lokaciji, a o novoj lokaciji možete čitati na web stranici Grada Crikvenice, www.crikvenica.hr). 

Veliki Gari Kasparov prošle je godine odigrao simultanku s 15 igrača u prepunoj Preradovićevoj ulici, a ove godine se također očekuje veliki broj gledatelja i sudionika u svim turnirima festivala. 

U Staroj školi bit će održan i Međunarodni šahovski kamp, dok će u hotelu Park biti odigrana simultanka s engleskim šahovskim velemajstorom Nigelom Shortom.
 
U hostelu Stoimena održat će se Rapid turnir za mlade, Šah uz školu – turnir osnovnoškolaca te Blitz turnir za mlade kojim će ujedno biti i zatvoren prvi dio festivala. Veliki Blitz turnir Crikvenica 2018. održat će se predzadnjeg dana prvog dijela festivala u hotelu Park. 

S obzirom na veoma dobru posjećenost i prihvaćenost šahovskog festivala među svim generacijama, sigurno je da svi ljubitelji šaha s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji šahovski festival. 

Veselimo se što upravo Crikvenica postaje odredište najvećih šahista!
 
(l:crikvenica.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se