Besplatan meetEENg: Važnost zaštite intelektualnog vlasništva za internacionalizaciju poslovanja

NOVOSTI
5.11.2018. 8:36:37

Besplatan meetEENg: Važnost zaštite intelektualnog vlasništva za internacionalizaciju poslovanja
Zaštita imovine omogućava poduzećima slobodno zarađivanje na svojem stvaralačkom potencijalu, što je posebno važno kod izvoza usluga ili proizvoda na druga teritorijalna tržišta.

Želite saznati što se može štititi, zašto je potrebno štititi te koje su očekivane koristiti od zaštite? Koji je pravi trenutak za pokretanje zaštite i koji su očekivani troškovi?
 
Datum i mjesto održavanja: 07. studenog, STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu: Radmile Matejčić 10, Rijeka 

Na meetEENgu-u će g. Neven Tamarut, direktor za razvoj poslovanja u Step-u Ri, poduzetnike informirati o mogućnostima zaštite svoje imovine koristeći institute zaštite intelektualnog vlasništva.

meetEENg je namijenjen svim poduzetnicima koji nisu dovoljno informirani o temi zaštite intelektualnog vlasništva (industrijski dizajn, patenti, žigovi, postupanje s autorskim pravima…) te onima koji bi htjeli izvoziti proizvode ili usluge ili sklopiti drugi pravni posao s inozemnim poduzećem.

Sudjelovanje na meetEENgu omogućit će vam da se bolje pripremite za vlastitu poslovnu budućnost.

Sadržaj meetEENg-a

10:00 – 12:00
  • Uvod: vrijednosti i načini stvaranja znanja u poduzeću
  • Formalna zaštita intelektualnog vlasništva, procedure i troškovi
  • Prikaz odabranih alata za samostalno pretraživanje
  • Postupanje nakon zaštite intelektualnog vlasništva
12:00 – 12:15 Q&A

12:15 – 13:00 meetEENg cafe – networking

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci zahvaljujući projektu Enterprise Europe Network (www.een.hr) organizira niz meetEENg-a čiji je osnovni cilj potaknuti internacionalizaciju poslovanja subjekata malog gospodarstva razmjenom najboljih praksi i iskustva onih koji su prešli taj put i posluju na inozemnim tržištima s onima koji imaju ambiciju i mogućnosti za izlazak na strana tržišta.

Trajanje: od 10:00 do 13:00h
Rok za prijavu: 06. studenog do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)
 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se