Seminar: Iskorištavanje potencijala u poduzeću kroz intelektualno vlasništvo

NOVOSTI
16.11.2015.

Seminar: Iskorištavanje potencijala u poduzeću kroz intelektualno vlasništvo
Na seminaru Iskorištavanje potencijala poduzeća kroz intelektualno vlasništvo polaznici će imati priliku saznati na koji način mogu zaštititi svoje ideje te iskoristiti njihov komercijalni potencijal. Kroz primjenu projektnog  i procesnog načina upravljanja  polaznici će dobiti uvid kako ga mogu na odgovarajući način i sprovesti. Seminar će se održati 24.11.2015. godine u 10h.

Edukacija je namijenjena poduzetnicima, studentima, znanstvenicima, inovatorima i drugima koji imaju određenu ideju ili inovaciju koju bi željeli zaštititi i plasirati na tržište.

Sudjelovanje na edukacijama se ne naplaćuje!

Sadržaj
Uloga, važnost i oblici intelektualnog vlasništva u poduzeću
Načini zaštite intelektualnog vlasništva u poduzeću
Upravljanje intelektualnim vlasništvom u poduzeću
Učinkovito korištenje intelektualnog vlasništva u poslovanju poduzeća

Predavač
Dr. sc. Petra Karanikić voditeljica je Ureda za transfer tehnologije na Sveučilištu u Rijeci. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Posjeduje višegodišnje iskustvo u području zaštite i primjene intelektualnog vlasništva u poslovanju poduzeća, ali i u razvoju procesnog i projektnog planiranja temeljenog na inovaciji i intelektualnom vlasništvu. Radi na poticanju stvaranja, promocije, zaštite i komercijalizacije intelektualnog vlasništva nastalog kao rezultat istraživačkog rada na Sveučilištu. Aktivno sudjeluje u kreiranju i provođenju različitih strateških dokumenata vezano uz poticanje inovacija i zaštite intelektualnog vlasništva. Osmišljava i provodi edukacije iz područja zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom za poduzetnike, akademsku i lokalnu zajednicu. Koordinirala  je i provodila više domaćih i međunarodnih projekata vezanih za razvoj poduzetništva, inovacija i intelektualnog vlasništva. Kontinuirano se educira u području upravljanja, zaštite i komercijalizacije intelektualnog vlasništva.

Mjesto održavanja: Step Ri znanstveno-tehnologijski park-učionica na prvom katu
Trajanje: od 10 do 14h
Rok za prijavu: 23.11.2015. do 12h
 

(I:ekvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se