Besplatna edukacija: Tvornica usluga – Intenzivan program razvoja novih usluga na temelju postojećih proizvoda

SEMINARI I EDUKACIJE 2022.
11.3.2020. 8:29:48

Besplatna edukacija: Tvornica usluga – Intenzivan program razvoja novih usluga na temelju postojećih proizvoda
Problem stagnacije poslovanja i pronalaženja novih izvora prihoda sve je češći izazov za poduzeća koja svoje poslovanje temelje isključivo na prodaji proizvoda, pogotovo onih koji su duže na tržištu.

U vremenu kada za uspjeh i zaradu presudno postaje iskustvo kupaca, nuditi „samo proizvod" više nije dovoljno – ugroženi su i zadovoljstvo kupca i profitabilnost poslovanja. I izvrsni, provjereni proizvodi imaju problema kad se nađu pod pritiskom jeftinije ili nelojalne konkurencije, novih tehnoloških rješenja, recesije.

Usluge temeljene na proizvodima ili „servitizirani" proizvodi su svugdje oko nas – od produženog jamstva za automobile ili kuhinje, osiguranja ekrana mobitela do najma romobila, bicikala i brusilica…

Proizvodi obogaćeni s dodatnim uslugama ili čak ponuđeni kao usluge kupcima pružaju pozitivno iskustvo i bolje zadovoljavaju njihove potrebe, a poduzećima donose stabilnije prihode i veće zarade.

Tvornica usluga je intenzivni program razvoja usluga za poduzeća koja svoje poslovanje temelje na proizvodima i žele privući i zadržati nove kupce te ostvariti dodatnu zaradu.

Iskusni Step Ri savjetnici će voditi poduzeća kroz postupak „servitizacije proizvoda" – razvoja novih usluga i njihovog integriranja u postojeće poslovanje.

Program Tvornice usluga čine tri cjeline:

  • uvodni, dvosatni sastanak s upravom poduzeća tijekom kojeg se određuje strategija i smjer razvoja usluge (u tjednu 06.-10. travnja)
  • dvodnevna radionica razvoja usluge s timovima iz poduzeća (u srijedu 15. i četvrtak 16. travnja od 10 do 15 sati)
  • dvomjesečna podrška Step Ri savjetnika tijekom integracije nove usluge u postojeće poslovanje i njihovog uvođenja na tržište (do polovice lipnja 2020.)
Postupak servitizacije proizvoda razvijen je u Step Ri tijekom projekta Interreg CE Things+ u suradnji s devet partnera iz srednje Europe. U projektu je uspješno sudjelovalo i razvijalo usluge 90 malih i srednjih poduzeća.

Program se održava bez naknade za sudjelovanje, a broj poduzeća je ograničen.
 
Prednost kod prijave imaju mala i srednja proizvodna poduzeća.

Rok za prijavu: ponedjeljak, 30. ožujak.

Prijave i informacije na: mario.vukelic@uniri.hr ili 051 265 976.
 
(l:oldstep.uniri.hr)
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se