Procjena prilika za digitalizaciju poslovanja uz popratno savjetovanje

SEMINARI I EDUKACIJE
12.9.2022. 8:28:22

Procjena prilika za digitalizaciju poslovanja uz popratno savjetovanje
Digitalizacija poslovanja i uvođenje tehnologija iz domene Industrije 4.0 postaju preduvjet opstanka na tržištu, no usto su vrlo zahtjevni procesi, pogotovo za mala i srednja poduzeća. Ukoliko želite postati uspješniji i konkurentniji uz pomoć novih tehnologija, a ne znate od kuda krenuti, prijavite se za procjenu prilika za digitalizaciju poslovanja, bez dodatnih troškova za vaše poduzeće.
 

Kako?

Europska poduzetnička mreža Hrvatske u sklopu ovog poziva omogućuje procjenu prilika za digitalizaciju poslovanja za 5 poduzeća.

Procjena uključuje inicijalnu analizu, popratno savjetovanje te izradu izvješća o mogućnostima i prilikama za uvođenje novih tehnologija u poslovanje. Inicijalna analiza će se provesti uz pomoć alata razvijenih od strane njemačkog Udruženja strojarske industrije (VDMA).

Koristi za poduzeće

 • dobivanje jasne slike o vlastitim potrebama i prilikama za unapređenje poslovanja uz pomoć novih tehnologija;
 • identifikacija područja poslovanja s najvećim potencijalom za napredak;
 • identifikacija konkretnih tehnologija s najvećim potencijalom za unapređenje poslovanja;
 • savjetovanje nakon inicijalne analize;
 • izrada izvješća koje će uključivati zaključke i smjernice za poboljšanje poslovanja uz pomoć novih tehnologija, a koje predstavlja potencijalnu podlogu za izradu detaljnog akcijskog plana ili pripremu prijave projekta za sufinanciranje u okviru državnih potpora.
 

Više o postupku

 • Inicijalna analiza – online ili offline sastanak (približno 2 sata) tijekom kojeg će se koristiti poseban upitnik u svrhu utvrđivanja spremnosti i prilika za uvođenje novih tehnologija u poslovanje.
 • Popratno savjetovanje – dva online ili offline sastanka (svaki približno 2 sata) radi rasprave o prijedlozima tehnologija za uvođenje u poslovanje i procjene njihove poslovne opravdanosti te usklađenosti s planiranim aktivnostima poduzeća.
 • Izrada izvješća – konačni ishod postupka je strukturirano izvješće koje će uključivati zaključke i smjernice za poboljšanje poslovanja uz pomoć novih tehnologija.

Iskustva su pokazala da najveću korist od ovog oblika podrške mogu imati poduzeća koja

 • su usmjerena na proizvodnju i/ili pružanje usluga koje se temelje na korištenju proizvoda
 • smatraju digitalizaciju dijelom svoje strategije razvoja
 • nailaze na poteškoće u svojim poslovnim procesima
 • su prisutne na tržištu najmanje 4 godine
 • imaju najmanje 5 zaposlenika
 

Način prijave

Za sudjelovanje u procjeni prilika za digitalizaciju poslovanja potrebno se prijaviti putem obrasca OVDJE. Prijave su otvorene od trenutka objave ovog javnog poziva.  


Prvi rok za prijavu je 01.10.2022. U slučaju preostalih mjesta, drugi rok za prijavu je 01.11.2022.


Poduzeće se samom prijavom obvezuje da će alocirati 6 radnih sati za provođenje procjene te održavati redovitu komunikaciju e-poštom s poslovnim savjetnicima.


Način odabira

Izvršit će se bodovanje prema odgovorima iz prijavnog obrasca i formirati rang lista prijavljenih poduzeća, a prvih 5 najbolje ocijenjenih će ostvariti pravo na procjenu. U slučaju jednakog broja bodova, prednost će imati poduzeća koja su se prije prijavila.

Procjenu prilika za digitalizaciju poslovanja vrše djelatnici Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, koji je ujedno i član Europskog centra za digitalne inovacije – EDIH Adria, uspostavljenog u suradnji s organizacijama Ericsson Nikola Tesla, Infobip, SmartRI, Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Puli.

(I: step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više