STEP RI vas poziva na webinar Crowdfunding 101

SEMINARI I EDUKACIJE
16.5.2022. 10:46:38

STEP RI vas poziva na webinar Crowdfunding 101
Crowdfunding ili grupno financiranje je model financiranja koji omogućuje poduzećima, javnom sektoru, udrugama i start-up tvrtkama da svoje ideje predstave široj javnosti te ih realiziraju bez tradicionalnih načina zaduživanja.
 
Maksimalan broj polaznika: 20
Trajanje: 2 sata
Lokacija: Zoom
 
Crowdfunding kampanje podrazumijevaju javno predstavljanje nekog projekta, proizvoda, organizacije ili poduzeća putem interneta i omogućavaju zainteresiranima da ulože financijska sredstva. Taj je proces vremenski ograničeni i transparentan, a cilj je uključiti što veći broj podržavatelja različitim motivacijskim faktorima poput donacija, kupoprodaje, pozajmica i ulaganja u vlasničke udjele.
 
Osim prikupljanja novčanih sredstava, crowdfunding može imati i značajne nenovčane koristi, poput marketinga i testiranja tržišta, što ga čini izrazito popularnim načinom financiranja. Godišnje se putem crowdfundinga investira preko 30 milijardi dolara, a Svjetska banka predviđa trostruki rast u narednih nekoliko godina.
 
Polaznici seminara će imati priliku upoznati se s osnovama crowdfunding-a i načinom primjene ovog alternativnog načina financiranja, uvidjeti njegove prednosti i nedostatke te pronaći inspiraciju na primjerima uspješnih kampanja.
 
Polaznici će također naučiti kako napisati sadržaj crowdfunding kampanje kroz praktičnu demonstraciju na konkretnim primjerima te će tako dobiti jednostavan okvir koji će ih voditi kroz čitav proces pisanja, u potpunosti prilagođen početnicima.

 
Seminar je namijenjen poduzetnicima i udrugama koje žele istražiti alternativne izvore financiranja za svoje projekte.Sadržaj edukacije:

 • Uvod u crowdfunding
 • Što je crowdfunding?
 • Prednosti i nedostaci
 • Crowdfunding modeli
 • Crowdfunding platforme
 • Uspješni hrvatski i inozemni crowdfunding primjeri
 • Ključni koraci pri pripremi i provedbi crowdfunding kampanje


Kako napisati sadržaj crowdfunding kampanje
 
 • Naučite napisati sadržaj za četiri najvažnija segmenta crowdfunding stranice: 
 1. PRIČA: kako je koncipirati i koje informacije uključiti
 2. TIJEK KAMPANJE: zašto i kako to detaljno opisati
 3. RIZICI: kako ih adresirati
 4. DODATNI SADRŽAJI: elementi koje ne biste smjeli zaboraviti 
 • Glavni elementi teksta priopćenja za medije (konkretan primjer koje je prenijelo 35+ medija).
 

Autori i predavači 

Anita Pribanić, mag. stud. eur., diplomirala je na interdisciplinarnom studiju Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja na Sveučilištu u Trstu, a kao suradnica na EU projektima u Step Ri radi na projektima iz područja društvenih i ekonomskih inovacija. Pomaže mladim poduzetnicima u pokretanju poslovanja te vodi edukacije i radionice na temu alternativnih izvora financiranja i generiranja ideja.
 
Višnja Željeznjak, prof., direktorica je riječke tvrtke Logit internet usluge d.o.o. (www.logit.net) koju je osnovala 2002. godine i u kojoj se od samih početaka bavi digitalnim marketingom i digitalnom prodajom.
 
Kao specijalistica za projektiranje, razvoj i sadržaj poslovnih web stranica, Višnja najčešće surađuje s vlasnicima IT i tehnoloških tvrtki koji žele unaprijediti svoje prosječne webove i pretvoriti ih u prave prodajno-marketinške alate. Također je i profesionalna copywriterica koja je krajem 2020. volontirala na iznimno uspješnoj crowdfunding kampanji za Zvjezdarnicu Višnjan i pomogla prikupiti ukupno 1,3 milijuna kuna, te redovito pomaže u pripremi crowdfunding kampanja.

 

Rok za prijavu je 25. svibnja 2022. do 12 sati ili do popunjavanja mjesta
Broj mjesta je ograničen!


(I: STEP RI)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više