Bakar Bike 2018 - Ruta Frankopana

NAKON POSLA
22.5.2018. 9:12:49

Bakar Bike 2018 - Ruta Frankopana
U subotu, 26. svibnja  održati će se šesto izdanje rekreativno biciklističke manifestacije Bakar Bike koja će ove godine biti i turističko-edukativnog karaktera.

Cilj ove manifestacije je promovirati Grad Bakar kao outdoor destinaciju te upoznavati sudionike biciklijade s prirodnim ljepotama i kulturno povijesnom baštinom našega kraja uz degustacije autohtonih proizvoda (bakarski baškot, bakarska vodica). Svrha je na zanimljiv način približiti turističke potencijale kojima Grad Bakar raspolaže uz ugodno druženje.

Ovogodišnja biciklijada nazvana je ruta Frankopana, a posvećena je obitelji Frankopan povodom 900 godina od prvog spomena njihovog imena. Tom prilikom će se sudionici imati priliku pobliže upoznati s baštinom jedne od najmoćnijih plemićkih obitelji u Hrvatskoj, ali i uživati u pogledima na najdraži nam zaljev.
 
Na sljedećoj poveznici možete pronaći biciklističku rutu.

Prijave i okupljanje sudionika počinje u 9:00 sati ispred Kaštela u Bakru, a start biciklijade je u 10:00 h.
Pretprijave se vrše do petka, 25. svibnja putem on line obrasca ili na e-mail: info@tz-bakar.hr

Kotizacija iznosi 50 kuna, a uključuje organizaciju, okrjepe, stručna vođenja, ručak i poklon. Djeca do 15 godina uz pratnju roditelja ne plaćaju kotizaciju.

Ruta prolazi Bakrom, oko Bakarskog zaljeva, prva točka zaustavljanja je u Kraljevici u dvorcu Frankopan gdje će biti organizirana okrjepa i stručni obilazak. Nastavljamo preko Križišća gdje će se pružati pogled na frankopanski kaštel u Driveniku, te starom cestom prema frankopanskoj gradini na Hreljinu gdje će također biti organizirana okrjepa i stručno vodstvo pod mentorstvom prof. arheologa Ranka Starca. Ruta se nastavlja do Bakarskih prezida gdje će biti okrjepa uz degustaciju stare Bakarske vodice. Ruta završava u Bakru u Frankopanskom kaštelu gdje nas očekuje još jedan stručni obilazak samoga kaštela kojem su obnovljene međukatne konstrukcije, a nakon toga slijedi zajednički ručak i dodjela nagrada za kraljicu i kralja Bakar bike-a.

I ovogodišnji Bakar Bike zajednički organiziraju Turistička zajednica Grada Bakra i Promotiv Travel Outdoor uz tehničku podršku BBK Team Rodeo.

Sudionike biciklijade očekuje jedna zanimljiva avantura i druženje na dva kotača uz bogate nagrade našeg sponzora Decathlona.

Program:

09:00 – Okupljanje biciklista
10:00 – Start – Bakar ispred frankopanskog kaštela
10:30 – Kraljevica – okrjepa i stručni obilazak dvoraca Frankopan
12:00 – Hreljin – okrjepa i stručni obilazak Gradine Hreljin
13:00 – Bakarski prezidi – degustacija Bakarske vodice
14:00 – Bakar - Obilazak Frankopanskog kaštela u Bakru, ručak i dodjela nagrada

Pozivaju se svi zaljubljenici biciklizma da se pridruže u ovoj zanimljivoj avanturi!
 
(l:tz-bakar.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se