Završna radionica: Kako izabrati energetsko-klimatsku „sadašnjost“

BIZZDOGAĐANJA
30.10.2019. 9:31:56

Završna radionica: Kako izabrati energetsko-klimatsku „sadašnjost“
Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Energetskog instituta Hrvoje Požar priprema završnu radionicu Integriranog energetskog i klimatskog plana Republike Hrvatske.

Integrirani energetski i klimatski plan obveza je Republike Hrvatske prema Uredbi (EU) 2018/1999 Europskog parlamenta i Vijeća o upravljanju energetskom unijom i djelovanjem u području klime. Prvi Integrirani energetski i klimatski plan treba pokriti period od 2021. godine do 2030. godine. Integriranim nacionalnim energetskim i klimatskim planom daje se pregled trenutnog energetskog sustava i stanja u području energetske i klimatske politike, nacionalnih ciljeva za svaku od pet ključnih dimenzija Energetske unije i odgovarajuće politike i mjere za ostvarivanje tih ciljeva.

U Integriranom energetskom i klimatskom planu posebnu pozornost treba posvetiti ciljevima do 2030. godine, koji uključuju smanjenje emisija stakleničkih plinova, energiju iz obnovljivih izvora, energetsku učinkovitost i elektroenergetsku međusobnu povezanost. Treba osigurati da je Integrirani energetski i klimatski plan u skladu s ciljevima održivog razvoja i da im pridonosi.

Kako bi se informacije približile članicama HGK, ali i svim zainteresiranim subjektima, institucijama, pravnim i fizičkim osobama kojima su zanimljiva pitanja i problematika područja energetike, niskougljičnog društva, klime, inovacija, razvoja i istraživanja, na završnoj radionici predstavit će se sveobuhvatan prikaz Integriranog energetskog i klimatskog plana po dimenzijama, dekarbonizacije, energetske učinkovitosti, energetske sigurnosti, unutarnjeg  energetskog tržišta i inovacija, istraživanja, inovacije i konkurentnosti.

Vrijeme i mjesto održavanja: 06. studenoga, Draškovićeva 45./I kat, Zagreb. Registracija započinje u 11:30 h. 
 

Sve informacije možete dobiti u Sektoru energetike i zaštite okoliša pozivom na telefonski broj 01 4606 716.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca do 05. studenoga.
  
(l:hgk.hr)
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se