Uređenje interijera uz pomoć Babaloo dizajna - kako urediti dom iz snova? (video)

PODUZETNIČKE PRIČE
11.9.2017. 15:41:00

Uređenje interijera uz pomoć Babaloo dizajna - kako urediti dom iz snova? (video)
Kod opremanja doma mnogi nailaze na probleme s uređenjem prostora. Manjak originalnih ideja, neodlučnost i neznanje ne igraju u korist ukoliko želite da vaš prostor bude savršeno skrojen, prema vašim željama. Na fotografijama se sve čini savršeno, ali kako to pretvoriti u stvarnost i uklopiti u vaš prostor? Razgovarali smo s poznatim dizajnerom interijera iz Rijeke, stručnim za rješavanje upravo takvih problema, koji će vam svojim idejama olakšati muke, a uređenje prostora učiniti zadovoljstvom. U konačnici - vaš prostor izgledat će savršeno!
 

Babaloo Design nastao je s idejom da se spoji dizajn i opremanje doma, a klijentu pruži cjelokupna usluga.
- Na našem tržištu postoje određeni dućani koji prodaju isključivo namještaj, a s druge strane postoje arhitekti koji rade vizualizaciju - mi smo htjeli to spojiti u jedno. Nakon dogovora s klijentom i razgovora o željama i idejama, napravi se troškovnik i adekvatno o troškovniku, kreće se s opremanjem doma ili poslovnog prostora
 
 

Uređenje doma i poslovnog prostora


Kako nam kaže dizajner interijera Alex Pilepić, zaista dosta vremena uštede klijentima koji bi sami, ne znajući materiju i taj posao, izgubili vrijeme tražeći željeni komad namještaja. Dizajneri interijera će dakako, za neki određeni budžet, bitno bolje složiti i organizirati prostor nego klijent sam, posebice kada se radi o prostorima koji su za komercijalnu upotrebu; kuće za odmor koje su opremali u Istri mogu se pohvaliti puno većim uspjehom bookinga.
 
Rade na stambenim i poslovnim objektima (hoteli, restorani, ordinacije,...), a s klijentom dogovaraju stil uređenja: bira se od rustikalnog stila, preko suvremenog i modernog, do nekakvog vintage stila. 
 

Zastupaju preko 100 talijanskih dizajnerskih tvrtki s namještajem i preko 30 tvornica za rasvjetu, zato se ne može se desiti da klijent nešto traži, a da oni nemaju - nudi se kompletna usluga i baš sve po želji klijenta za uređenje doma iz snova.

- Vrlo smo ponosni na to da smo otvorili prvu matrioteku u Hrvatskoj; imamo jedan prostor koji je opremljen s kompjuterom i projektorom i stoji na usluzi svim arhitektima i dizajnerima s ovog područja, gdje si mogu organizirati sastanke sa svojim klijentima i sve prezentirati. Prostor je opremljen apsolutno svim materijalima osim namještajem: od štukatura, preko zavjesa, do raznih podnih i zidnih obloga, raznih stvari od kamena i rasvjete - kako bi se dobio što bolji vizualni dojam, ističe Alex Pilepić.

Brand Babaloo design nastao je kao rezultat višegodišnjeg poslovnog iskustva na sjeverno-američkom kontinentu. Osnivač i voditelj Babaloo-design tima, dizajner interijera Alex Pilepić, pobornik je jednostavnih, minimalističkih rješenja u prostoru.

- Sloboda kreativnosti s jedne, te profesionalnost i disciplina s druge strane, polazišne su točke svakog procesa osmišljavanja vašeg životnog prostora. Spoj projektnog ureda i salona vrhunskog namještaja posebnost su koju nudi samo Babaloo-design.
 
 

3D prikaz uređenja prostora


Prvo se izrađuje koncept, nakon čega slijedi interaktivni dio gdje klijent iznosi zamisli i želje vezane za uređenje prostora, a dizajneri na osnovu iskustva slažu željeno i izvedivo. Po dobivenoj, zadovoljavajućoj verziji koncepta pristupa se samom dizajniranju prostora.
 
Idejno rješenje uređenja prostora crta se u 3D kompjuterskom programu. Takva prezentacija omogućava stjecanje dojma o odnosu među elementima u prostoru. Ovako prezentirano idejno rješenje otklanja i najmanju nedoumicu, te vam omogućava „šetnju" kroz onakav prostor kakav će biti u konačnici. 
 

Rasvjeta je bitna!


Nakon pozicioniranja elemenata u prostoru, odabira materijala i boja, potrebno je izraditi projekt rasvjete. Bez adekvatne rasvjete i rasporeda rasvjetnih tijela, ne može se u potpunosti postići željeni ambijent.

U postizanju željene atmosfere, uloga svijetla često je zanemarena i podcijenjena. Sam projekt sastoji se od izračuna intenziteta svijetla, smjera svjetlosnog snopa i djelovanje svjetla, te je opisana i kvaliteta rasvjetnih tijela.
 

Svojim idejnim rješenjima i dizajnom bitno će doprinijeti uređenju prostora i kvaliteti življenja. Obratite im se kako bi riješili sve nedoumice vezane za prostor i njegovo uređenje, pa čak i za ideje koje vam se čine neizvedivima, jer će ovaj uhodan tim svaku vašu ideju pretvoriti u stvarnost. U nastavku pogledajte video reportažu.

 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se