Seminar: Interpersonalna komunikacija u prodaji (turizmu)

BIZZDOGAĐANJA
11.4.2018. 8:42:07

Seminar: Interpersonalna komunikacija u prodaji (turizmu)
Sposobnosti za komunikaciju, prodaju i pregovaranje s klijentima, korisnicima usluga u turizmu, potrebno je kontinuirano razvijati radi uspješnog i dugoročnog održavanja odnosa i stvaranja potražnje. Prilagodba komunikacije djelatnika u turizmu svakom pojedinačnom klijentu/kupcu, odnosno gostu, je neophodna, stoga zaposlenici i djelatnici u turizmu moraju razumjeti i naučiti raspoznavati koje komunikacijske i prodajne taktike i stilove mogu primijeniti u pojedinim prodajnim aktivnostima. Kreiranje jedinstvenih komunikacijskih i interpersonalnih alata komuniciranja uz korištenje adekvatnih prodajnih metoda i alata uz proaktivan pristup gostima omogućit će bolju i uspješniju prodaju, odnosno zadovoljstvo korisnika-gostiju.

Seminarom će se proći interpersonalne (verbalne i neverbalne) tehnike komuniciranja sa stajališta prodaje, prodajne prezentacije rješenja problema što uključuje i prigovore te ukazati na najčešće pogreške u komunikaciji i prodaji. Kroz obradu interpersonalnih komunikacijskih metoda usmjerit će se na uspostavljanje odnosa s gostima, na korištenje pitanja po etapama prodajnog razgovora za uspješno zaključivanje prodaje i postprodajne aktivnosti, a sve promatrano sa stajališta interpersonalnih odnosa.

Mjesto održavanja predavanja i radionica: 20. travnja; Hotel Jadran, Šetalište XIII divizije 46, Rijeka

Sadržaj seminara

 • Kako koristiti verbalne i neverbalne tehnike komuniciranja?
 • Ključni alati uspješne interpersonalne komunikacije u prodaji-turizmu?
 • Praktičan primjer komunikacijskog i prodajnog procesa – role play Najčešće pogreške u komunikaciji-prodaji
 • Prodajne metode i alati
 • Kreiranje jedinstvenog prodajnog prijedloga
 • Otvaranje prodajnog razgovora
 • Opis proizvoda korištenjem argumentacije (značajka – prednost – korist)
 • Prodajne prezentacije rješenja kupčevih problema
 • Zaključivanje prodaje i postprodajne aktivnosti

Case study koji rješavaju polaznici:

 • Vježbe interpersonalnih odnosa
 • Vježbe govora tijela i neverbalnog govora-
 • Rješavanje konfliktnih komunikacijskih pitanja
 • Vježbe osobnosti i motivacije
 • Posebnosti interpersonalnih odnosa u turizmu
 • Okidači interaktivne komunikacije

Cilj seminara

Primjerom pokazati polazniku praktično korištenje svih faza interpersonalne komunikacije i prodajnog procesa u turizmu i potom vježbati na praktičnim primjerima kako bi polaznik povećao broj uspješnih komunikacija-prodaja na osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo korisnika usluga. Posebno mjesto pripada cross-sellingu, up-sellingu kao i prodajnim okidačima i njihovoj primjeni u uspješnom interpersonalnom komuniciranju i zaključivanju prodaje. Seminar će se sastojati od snažne interakcije između polaznika i predavača. Jezgrovita i jasna prezentacija obogaćena je velikim brojem praktičnih primjera i pripremljenih vježbi. Intenzivno se koristi sinergija grupnog rada, a posebna će pažnja biti posvećena individualiziranom rješavanju konkretnih komunikacijskih i prodajnih primjera polaznika.

Ciljna skupina

Pomoćno osoblje u turizmu i ugostiteljstvu, a posebno ono koje je u kontaktu s korisnicima usluga, sve razine managementa; direktori i voditelji prodaje i marketinga, sve osobe koje su u direktnom kontaktu s krajnjim kupcima-korisnicima usluga, vlasnici malih i srednjih tvrtki, svi koji žele komunicirati i prodavati više i jednostavnije te bi željeli postati uspješniji. Konobari, recepcioneri, vodiči, treneri, motivatori i sve druge skupine poslova u turizmu u izravnoj komunikaciji s gostima.

Kotizacija

Redovita cijena seminara: 1.800,00 kn +PDV.
Promotivna cijena za uplate do 12. travnja: 1.590,00 kn + PDV.
Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu programa. Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.

Za polaznike su osigurani ručak i materijali na svim predavanjima.

Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završeno seminaru.

 
(I:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se