Prijavite se za Konferenciju Women in Finance

BIZZDOGAĐANJA
10.10.2019. 10:09:46

Prijavite se za Konferenciju Women in Finance
Žene čine većinu zaposlenika u sektorima financija mnogih kompanija. Ipak, to ne rezultira i većim brojem žena na CFO poziciji, nalaze se na svega 12% CFO pozicija među Fortune 500 kompanijama.

Prošle godine ova je konferencija održana prvi put na oduševljenje svih prisutnih. Ove godine u pripremi je još bogatiji program i zanimljivi predavači čija će konkretna iskustva i savjeti biti korisni svima koji rade u sektoru financija, bez obzira na industriju.

Cilj konferencije je istražiti stanje u Hrvatskoj, identificirati prepreke ženama do vodećih pozicija u sektoru financija i pokazati dobre primjere. U sklopu konferencije proglasit će se i Future leaders – žene s potencijalom za vodeće pozicije u financijskom sektoru. Proglašenju je prethodio prijavni i selekcijski proces od strane Ramiro d.o.o.

Događaj je namijenjen:

 
 • ženama koje rade u sektoru financija, u bilo kojoj industriji,
 • ženama iz ostalih funkcija,
 • HR managerima i ostalima zaposlenima u ljudskim resursima,
 • managerima iz financija koji žele bolje razumjeti svoj tim i ostvariti bolje rezultate.

Agenda


09:00 – 09:25 Otvaranje konferencije uz kavu, čaj, sok i mini zalogaj dobrodošlice

09:25 – 10:10 Keynote speaker: Lidija Kljajić, CFO Franck d.d. – "Još samo ovaj put! – kriza kao motivator"
 
Lidija je svoju karijeru u financijama gradila kroz krizne situacije nekoliko poznatih hrvatskih tvrtki od čega ističemo preuzimanje CFO pozicije u Podravci nakon afere bivše uprave te nakon toga i CFO pozicije u Pevecu nakon stečaja.

10:10 – 10:40 "Kontroling- znanje koje otvara sva vrata”– Jasmina Očko, vlasnica Kognosko kontroling

Jasmina će vam kroz ovo predavanje pokazati koliko je za žene u korporativnom svijetu (i na bilo kojoj poslovnoj funkciji) važno da se opskrbe različitim konkretnim znanjima (hard-skills, a ne samo soft-skills). Znanje kontrolinga je upravo ono kakvo vam je potrebno da biste se mogli nametnuti znanjem, izboriti za svoje ideje i dokazati da mislite ispravno.

Jasmina kao trener i konzultant za implementaciju kontrolinga kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja u Europi i Americi te ih implementira u poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Autorica je nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere te jedne od najprodavanijih knjiga o kontrolingu u Hrvatskoj  „Kontroling – upravljanje iz backstagea". 

10:40 – 11:10 "Cure u IT-ju nose se i s AI-jem” – Megatrend poslovna rješenja

Financijskim stručnjacima danas potrebna su mnoga financijska znanja, analitičke vještine, kontinuirana edukacija, menadžerske vještine ali i uspješno korištenje tehnologije. Stručnjakinje iz Megatrend poslovnih rješenja na ovom izlaganju podijelit će s prisutnima savjete i svoja iskustva koja su stekla u dugogodišnjem radu u sektoru financija i poslovnog planiranja. A sve će dodatno povezati i s upotrebom najnovijih uzbudljivih tehnologija koje omogućavaju financijskim profesionalcima uspješnije poslovanje

Predavanje vode Iva Biloš, poslovni savjetnik za financije i Lidija Štefanec, konzultantica za poslovna rješenja.

11:10 – 11:30 "Kako graditi karijeru i pritom ne izgubiti sebe” – Jelena Tomašević
 
Žene na managerskim pozicijama imaju sjajnu priliku upravljati novim ženskim načinom koji otvara vrata novim rješenjima i promjenama, budući da je "muški svijet” dotakao svoje vrhunce ali i svoje dno…  Vrijeme je da žene snažnije zauzmu pozicije kreatora novih poslovnih odnosa…  Zašto? Zbog sjajnih karakteristika i vrlina koje posjeduju kao bića, a koje kroz vrijeme mogu postati još bolje…

Jelena će vas kroz ovo kratko i zanimljivo predavanja potaknuti da pronađete odgovore na pitanja:

 • jesam li sretna?
 • što su očekivanja, kakva su moja očekivanja – prema samoj sebi, prema kolegama?
 • kako uklapam poslovni život i stres, svoje vrijeme i obitelj u svoj dan? Tko "pati najviše”?
 • kad bi me danas pitali što se sve dogodilo zadnji pet godina, da li bih nešto mijenjala? Da li bih bila bolji čovjek ili "učinkovitiji manager”?
 • što mi je zaista potrebno za Sreću – Sreću koja nije prolazna?

Nakon dugogodišnjeg rada u korporacijama kao voditeljica programa te direktorica prodaje i marketinga, Jelena je 2004. godine počela raditi paralelno u korporaciji te na razvoju vlastitog biznisa kroz zastupništvo jedne njemačke tvrtke. 2009. godine napisala je i vlastitu knjigu koju je i sama izdala, a 2011. godine napravila je potpuni zaokret i odlučila iz užurbanog corporate svijeta prebaciti se na podršku zaposlenima i to kroz hranu. 2016. godine otvara restoran Simple green by Jelena koji Zagrepčanima nudi zdrave i ukusne veganske obroke i dostavu istih.

11:30 – 12:30 "Kako biti prepoznata kao (future) leaderica unutar organizacije” – Tanja Pureta, osnivačica Ramiro d.o.o.

Premda iza financijskih stručnjakinja u organizaciji u pravilu stoje veliko znanje i respektabilni rezultati poslovanja, pitanje je koliko ih menadžment prepoznaje kao sadašnje i buduće liderice. To prepoznavanje je važno kako bi njihove ideje dobile priliku biti pažljivo razmotrene u funkciji donošenja boljih strateških odluka. Koje su to karakteristike koje odlikuju osobu koju ljudi vide kao lidera i kako ih razviti, tema je ovog interaktivnog predavanja.

12:30 – 13:20 Pauza za ručak (uključen u cijenu ulaznice)

13:20 – 13:40 Proglašenje Future leaders

13:40 – 14:00 Kako Finin servis info.BIZ pomaže u poslovanju – Jasmina Dulić, direktorica Finine Službe prodaje i marketinga

14:00 – 15:00 Keynote speaker: Mirjana Perko

U svojoj bogatoj karijeri Mirjana je bila CFO Gorenje grupe, koja se u to vrijeme sastojala od preko 100 podružnica, 12.000 zaposlenih i 60 tržišta. Vodila je većinu akvizicija, veliko restrukturiranje i povećanje kapitala poslije krize u 2009 godini. U ovom interaktivnom predavanju s publikom će dijeliti neke od situacija za vrijeme krize 2009. i 2010., osvrnut će se na ono što bi danas drugačije napravila te kroz diskusiju nekih situacija i publici dati priliku da preispitaju svoj način donošenja odluka i komunikacije u timu. Prije Gorenja Mirjana je bila direktor investicijskog  fonda Triglav Steber i članica uprave Društva za upravljanje fonda, a sada radi u vlastitoj kompaniji Incon kao savjetnik stranim investitorima.
 
Lokacija: Hotel Hilton, Ulica grada Vukovara 269a (dvorana Mimosa)

Cijena ulaznice:
 • redovna kotizacija je 380 kn (PDV uključen)
 • cijena za WiA članice je 350 kn (PDV uključen)
Popusti: 
 • 2-5 osoba iz iste tvrtke: 10% popusta
 • više od 5 osoba iz iste tvrtke: 15% popusta
 
 
(I: womeninadria.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se