[PODNE PLOČICE VELIKIH DIMENZIJA] Kako vizualno povećati prostor

ŠTO, GDJE, KAKO...?
14.1.2020. 10:19:50

[PODNE PLOČICE VELIKIH DIMENZIJA] Kako vizualno povećati prostor
Termin podne pločice velikih dimenzija odnosi se na bilo koju pločicu veličine 600x600mm i više. Neke popularne veličine su 750x750mm, 800x800mm, 600x1200mm i 750x1500mm.
 
Želite li da vaš dom odražava vaš stil i izgleda moderno, veličina podnih pločica odigrat će važnu ulogu u tome.
 
Od kupaonice, preko hodnika, spavaće sobe i kuhinje, pločicama definirajte izgleda vašeg životnog prostora.
 
Odluka o veličini keramičkih pločica osjetljiva je jer će njihove dimenzije bitno utjecati na estetiku prostorije u koju ste ih odlučili postaviti. U pokušaju da vam olakšamo odabir, donosimo vam nekoliko prednosti pločica velikih formata.
 
Pločice velikih dimenzija Keramike Mariner, Rijeka, Krk 

1. Postiže se dojam prostornosti

 
Na isti način na koji svijetle boje povećavaju prostoriji, dimenzije pločica također izravno utječu na percepciju njezine veličine.
 
Stručnjaci savjetuju da za manje prostorije odaberete pločice manje veličine, dok je u velikim bolje postaviti pločice velikih dimenzija.
 
Osim toga, izaberite masu za fugiranje u boji pločica. Tako će se fuge stopiti s pločicom pa njihovi obrubi neće biti vidljivi, što će u konačnici prostoriju učiniti vizualno većom.
 
No oprez kad su male prostorije u pitanju jer pločice veće od 18 centimetara vizualno bi ih mogle čak i dvostruko smanjiti.
 
Ako prostorija ima dug pravokutni oblik, podne pločice velikih dimenzija možete postaviti jednu do druge po širini, također pravokutno, ali u suprotnom smjeru od poda čime ćete postići da prostor izgleda šire nego što zapravo jest.
 
Velike pločice, keramike Mariner, Rijeka, Krk 

2. Skraćuje se vrijeme postavljanja

 
Još jedna prednost koju možemo istaknuti vezano za veliki format pločica je smanjenje vremena njihovog postavljanja. Kada je keramička pločica veća, za popločavanje određene kvadrature potreban je manji broj komada pločica, što zauzvrat olakšava njihovo postavljanje i reducira vrijeme koje treba posvetiti tom poslu.
 
Nekad se moglo čuti kako su pločice velikog formata složenije za postavljanje u usporedbi s tradicionalnim pločicama. Međutim, ovi su problemi ostali u prošlosti zahvaljujući inovativnim načinima ugradnje koji omogućuju brzo i jednostavno popločavanje.
 

3. Veliki formati su u trendu

 
Također, ako želite biti u trendu i slijediti modne diktate, uzmite u obzir pločice velikih dimenzija. S njima ćete na jednostavan način stvoriti prostor izuzetne ljepote i jedinstvenosti.
 
Pomoću pločica velikog formata možete vizualno objediniti prostorije.  Osim toga, lako ih je ukomponirati s drugim vrstama pločica kao što su one betonske koje prostoru daju retro štih.
 
Pločice velikih dimenzija, Keramike Mariner, Rijeka, Krk 

4. U kombinaciji s manjim pločicama oživljuju prostor

 
Koristite velike u kombinaciji s manjim rubnim pločicama. Tako ćete naglasiti prostor između velikih pločica, a ujedno i stvoriti oku ugodan efekt.
 

5. Skraćuje se vrijeme čišćenja

 
Jeste li ste ikada morali provesti dan čisteći fuge? Kod većih pločica, fuga koje treba očistili je manje pa i čišćenje traje kraće.
 
Ako veličina prostorije to dozvoljava, odaberite pločice velikih formata jer to znači da ćete morati kupiti manje proizvoda za čišćenje, što znači da također štedite novac.
 
Podne pločice velikih formata, Absolute, Viškovo, Omišalj 

6. Mogu se postaviti na razne podloge

 
Možda biste željeli postaviti velike pločice no niste sigurni da je podloga u vašem domu prikladna za to. Ne brinite, pločice velikih dimenzija mogu se polagati na sve vrste tradicionalnih podloga kao što su:
 
  • betonske podloge
  • cementi i anhidridtni estrisi
  • estrisi izvedeni od specijalnih hidrauličnih veziva
  • estrisi s podnim grijanjem
  • žbuke od cementa ili gipsa
  • podloge zaštićene sustavima za hidroizolaciju
  • postojeće keramičke i kamene obloge
 
Kada podloga nije savršeno ravna, ona se prije polaganja pločica obavezno mora izravnati proizvodima za pripremu i izravnavanje podloge.
 
Podne pločice velikih dimenzija, Viškovo, Krk, Keramike Mariner

7. Pločice velikih formata su kao stvorene za minimalistički stil

 
Veći formati pločica prikladni su za one koji vole minimalizam, dosljednost i estetiku. Mogu donijeti prozračnu sofisticiranost u bilo koju kupaonicu, spavaću sobu, hodnik ili kuhinji - a odabir boje ovisi o vama.
 
U slučaju da još uvijek niste sigurni jesu li pločice velikih dimenzija dobar izbor za vas, a nalazite se na Krku, u Rijeci ili okolici, svratite do Salona keramike Mariner u Omišlju ili na Viškovu. Ondje ćete pronaći unutarnje, vanjske, podne i zidne pločice više i srednje klase, uključujući i one velikih dimenzija talijanskog proizvođača keramike Ceramiche Mariner kao i kvalitetnu opremu za kupaonicu: tuš kabine, sanitarije i slavine.
 
Izdvajamo keramičke pločice iz serije Absolute koje dolaze u jakim i nježnijim nijansama te u sljedećim dimenzijama: 60cm x 120cm 20cm x 120cm 80cm x 80cm 40cm x 80cm 60cm x 60cm 30cm x 60cm 10cm x 30cm.
 
Keramicke plocice Absolute, Keramike Mariner 
Zavirite u ponudu Salona keramike Mariner na stranicama portala eKvarner.info.
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I: eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se