Otvorene su prijave za Dane hrvatskog turizma 2019.

BIZZDOGAĐANJA
12.9.2019. 9:32:48

Otvorene su prijave za Dane hrvatskog turizma 2019.
​Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT2019) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 02. do 04. listopada 2019. godine u Slavoniji. 
 
„Od samog početka mandata Vlada Republike Hrvatske usmjerena je na gospodarski razvoj Slavonije, Baranje i Srijema u kojem veliku ulogu ima sektor turizma. Kako bi dodatno istaknuli turistički značaj naše najistočnije kontinentalne regije, ove smo godine odlučili upravo u njoj održati Dane hrvatskog turizma i domaćinima dati priliku da predstave raznovrsne turističke proizvode dionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će kroz bogat program koji smo zajednički pripremili svi sudionici ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma upoznati ono najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija. Osim toga, ova će manifestacija tradicionalno biti prilika za odavanje priznanja svim turističkim djelatnicima koji su se posebno istaknuli svojim radom te doprinijeli globalnom uspjehu hrvatskog turizma", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

„Cilj nam je brojnim promotivnim aktivnostima pozicionirati našu zemlju kao atraktivnu cjelogodišnju turističku destinaciju koju krasi bogata i raznolika ponuda. U tom smislu do posebnog izražaja dolazi Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda, a dvoznamenkasti rast turističkog prometa ostvaren na kontinentu u ovoj turističkoj godini dokazuje da je riječ o sve traženijem dijelu Hrvatske s izuzetnim potencijalima daljnjeg rasta i razvoja. Siguran sam kako će Dani hrvatskog turizma, koji će se održavati na području svih pet slavonskih županija, dokazati kako je Slavonija zanimljiva turistička regija, a Slavonci izuzetni domaćini i turistički djelatnici", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

„Slavonija ima puno za ponuditi u turističkom smislu, a ovogodišnji Dani hrvatskog turizma prilika su da to i pokažemo. Spoj je bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, koja je ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista. Brendiranjem destinacije možemo ojačati lokalnu ekonomiju. Poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti pojačanu potražnju za domaćim proizvodima, i pridonijeti poboljšanju demografskih trendova. Temelj takvoga uspjeha su naravno ljudi, zbog kojih naši gosti odlaze sa smiješkom i rado nam se vraćaju, stoga ćemo i ove godine nagraditi najbolje od njih," rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

DHT svake godine okuplja više od 1000 sudionika, a ove godine organizatori su pripremili brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupove i dodatne sadržaje. Također, u sklopu DHT-a održat će se okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima te Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Svečano otvorenje manifestacije održat će se u srijedu 02. listopada s početkom u 18:30 u dvorcu Eltz u Vukovaru

Dodjela Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada održat će se 03. listopada s početkom u 19:30 u Vinkovcima na imanju Lovačkog doma Kunjevci dok će se završna svečanost dodjele TOP 10 nagrada hrvatskog turizma održati u Osijeku na Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog 04. listopada s početkom u 20:05 sati.

Za sudjelovanje na Danima hrvatskog turizma možete se prijaviti putem online obrasca.
 
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 690,00 kn po osobi.

Program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezane uz prijave možete pronaći ovdje. 

Online prijave dostupne su do 29. rujna 2019. godine.
 
(l:mint.gov.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se