3. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane

BIZZDOGAĐANJA
4.10.2019. 8:54:26

3. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane
Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), uz tehničku podršku Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva RH, organizira 3. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane.

Konferencija će se održati 16. i 17. listopada u Osijeku, na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek. U sklopu konferencije održat će se i nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane 2019.

Fokus će biti na povećanu stopu pretilosti

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana hrane 2019., Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), u sklopu 3. hrvatske konferencije o procjeni rizika porijeklom iz hrane, 16. listopada u 11:30 sati, organizira Okrugli stol pod nazivom "Zdrava prehrana - sve veći izazov današnjeg vremena".

Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane vezana je uz povećanu stopu pretilosti. Unosom hrane svakodnevno utječemo na naše zdravlje, međutim koliko o tome razmišljamo? Danas, nažalost, zbog ubrzanog načina života, često nedostatno. Slobodnog vremena sve je manje, a jesti zdravo je sve veći izazov. Tako danas svjedočimo činjenici da je u svijetu preko 670 milijuna odraslih i 120 milijuna djece pretilo, a čak preko 40 milijuna djece mlađe od pet godina ima prekomjernu tjelesnu masu. Kako FAO poziva na veću globalnu predanost i zajedničko djelovanje, HAPIH, organizacijom ovog Okruglog stola želi potaknuti sudionike konferencije, ali i opću javnost na djelovanje.

Aktivni sudionici Okruglog stola predstavnici su relevantnih institucija: prim. Vera Katalinić-Janković, dr.med., pomoćnica ministra (Ministarstvo zdravstva RH), prof.prim.dr.sc. Katarina Dodig Ćurković, dr.med., pročelnica Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju (KBC Osijek), prof.dr.sc. Jasenka Gajdoš Kljusurić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, doc.dr.sc. Silvija Canecki-Varžić, dr.med, voditeljica Zavoda za endokrinologiju (KBC Osijek) i dr.sc. Darja Sokolić, CSH, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Osim toga, govorit će se o brojnim temama, između ostalih: Evaluacija prehrane kao temelj procjene rizika, Državni inspektorat: koje su prednosti objedinjenog sustava kontrole?, Procjena rizika: aktualnosti i trendovi, Komunikacija s potrošačima...
 
Detaljan program konferencije preuzmite ovdje.

Kotizacija

Redovna cijena ulaznice iznosi: 200 kn+PDV.
Naknada uključuje zbornik sažetaka, radne materijale, osvježenje tijekom pauza te dva ručka tijekom trajanja konferencije. Na registracijsku e-mail adresu zaprimit ćete ponudu za plaćanje. Po registriranoj uplati, na prijemnom desku će Vas čekati akreditacija.

Studenti su oslobođeni plaćanja kotizacije, pripremite dokaz o statusu redovnog studenta kojeg ćete dati na uvid na prijemnom desku, prilikom registracije na konferenciju.

Ukoliko trebate smještaj, ovdje možete provjeriti koji hoteli su u blizini mjesta održavanja konferencije.

Za sva pitanja, obratite se na tel.: +385 91 323 5553 ili na e-mail: sara.mikrut.vunjak@hapih.hr
 
(l:agroklub.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se