Informativna radionica: Inovacijski vaučeri za male i srednje poduzetnike

NOVOSTI
21.9.2018. 8:23:04

Informativna radionica: Inovacijski vaučeri za male i srednje poduzetnike
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u suradnji s agencijom HAMAG BICRO, poziva vas na informativnu radionicu „Inovacijski vaučeri za male i srednje poduzetnike" koja će se održati 28. rujna s početkom u 11,00 sati u prostorima Step Ri znanstveno-tehnologijski park (1. kat), Radmile Matejčić 10, Rijeka 

Imate gotov proizvod, ali trebate ga usavršiti i učiniti konkurentnijim? U postupku ste razvoja novog proizvoda, ali ste suočeni s određenim tehničkim izazovom koji ne uspijevate sami riješiti? Potvrdili ste koncept svoje inovativne ideje, ali imate poteškoće pri izradi gotovog prototipa? Imate ideju za novi proizvod ali niste sigurni u tehničko rješenje koje ste odabrali ili nemate iskustva u istraživanju i razvoju pa trebate stručno mišljenje? Nemate logističku potporu i potrebna znanja za testiranje vašeg prototipa, obradu materijala, poboljšanje postojećih tehničkih postavki vašeg proizvoda ili usluge?

U svim navedenim situacijama rješenje su inovacijski vaučeri osmišljeni u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s ciljem jačanja kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Putem Javnog poziva „Inovacijski vaučeri za MSP-ove" na raspolaganju je stručna podrška i tehnički resursi znanstveno-istraživačkih organizacija u Hrvatskoj i inozemstvu. Koristeći podršku znanstveno-istraživačkih organizacija, putem inovacijskih vaučera možete financirati troškove testiranja, ispitivanja te demonstracijskih aktivnosti. Isto tako, možete koristiti vrijedna stručna tehnička znanja spomenutih institucija za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija. Poduzetnicima je u ovu svrhu na raspolaganju ukupno 50 milijuna kuna.

Prednost ovog Poziva je brz i jednostavan pristup bespovratnim sredstvima. Ako imate više razvojnih problema za jedan ili više proizvoda, po ovom Pozivu je moguće realizirati pet vaučera po Korisniku. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može ostvariti po jednom inovacijskom vaučeru iznosi 75.000,00 kuna.

Program radionice možete vidjeti ovdje.
 
Trajanje: od 11,00 do 14,00h
Rok za prijavu: 26. rujna do 16 h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE
 
Prijavite se na radionicu Inovacijski vaučeri za MSP-ove ovdje.
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se