Terapija ozonom; bezbolno liječenje zubi

PODUZETNIČKE PRIČE
29.8.2018. 8:51:28

Terapija ozonom; bezbolno liječenje zubi

Strah od stomatologa vrlo je česta pojava, a nerijetko se zbog njega izbjegavaju redoviti stomatološki pregledi. Terapija ozonom pokazala se kao učinkovit i bezbolan način liječenja zubi. Umjesto injekcije, neugodnog brušenja i vibracija, zubi se liječe prirodnim plinom koji u samo pola minute ubija bakterije i konzervira zub. Primjena ozona u stomatologiji široka je. Osim što uništava bakterije, viruse i gljivice terapija ozonom jača metabolizam i poboljšava mikrocirkulaciju te je za pacijenta u potpunosti bezbolna.

 

Liječenje karijesa ozonom

Ozon se u dentalnoj medicini upotrebljava za regeneraciju i obnavljanje oštećenog tkiva u usnoj šupljini. Nakon aplikacije ozona od svega 20 sekundi na oboljeli dio zuba i do 99% bakterija i ostalih mikroorganizama bude uništeno. Na ovaj se način zaustavlja progresija oralnih bolesti, uključujući i karijes, koji nastaje zbog kiselina koje proizvode kariogene bakterije fermentirajući ugljikohidrate iz hrane. Nakon što se oboljeli zub dezinficira ozonom, kariozni se dio zuba remineralizira tekućinama bogatim mineralima. Dakle, ako se karijes uhvati u inicijalnoj fazi, nema bušenja, brušenja, anestezije, a ni ispuna. Kod uznapredovalih karijesnih lezija, ozon ne može zamijeniti klasični restaurativni tretman jer je površina karijesom razorenog dijela zuba znatno veća, te je to tkivo potrebno ukloniti i na odgovarajući način nadoknaditi.
 

Liječenje karijesa kod djece ozonom

Ozon uspješno zaustavlja karijes i na mliječnim zubima zbog čega se vrlo često koristi i u dječjoj stomatologiji. Karijesna aktivnost se zaustavlja, zahvaljujući eliminaciji bakterija ozonom, a nastavak tretiranja oboljelog zuba može se odgoditi za vrijeme kad dijete bude spremnije surađivati sa stomatologom. S obzirom na to da, za razliku od klasičnog postupka liječenja zubi, terapija ozonom nije bolna, kod djece ne uzrokuje strah. Ozon je jednako koristan i prije pečaćenja zubnih fisura jer se pomoću njega uklanjaju teško dostupne bakterije na griznoj površini zuba. Mehaničko čišćenje ne može u potpunosti ukloniti mikroorganizme koji u slučaju da je pečat neoštećen gube uvjete za svoju aktivnost. Dogodi li se promjena na pečatu, lom ili otkinuće, karijesna aktivnost nastavit će se ispod pečata. Tretira li se zub ozonom prije pečaćenja i tako eliminiraju bakterije, nastanak karijesa bit će znatno sporiji.
 

Primjena ozona u parodontologiji i endodonciji

Uzročnici bolesti parodonta su bakterije kojih se ponekad gotovo nemoguće riješiti mehaničkim čišćenjem i antibioticima. S obzirom na to da spektrom djelovanja ozon pokriva 100% bakterija odlično je rješenje za liječenje parodontnih infekcija i parodontnih džepova.
Endodoncija se bavi liječenjem i sanacijom upalnih procesa u pulpi zuba. Ozon se pokazao efikasnim i za uništavanje bakterija pronađenih u tkivu zubne pulpe te za dezinfekciju korijenskih kanala prilikom provođenja endodontskog tretmana.
 
 

U dentalnoj ordinaciji Orto Nova u Rijeci stručni tim doktora dentalne medicine uspješno provodi terapiju ozonom kao zamjenu za razne tradicionalne stomatološke tehnike. Više informacija o liječenju zubi ozonom i ostalim uslugama koje vam nude možete dobiti na portalu eKvarner.info i na službenim stranicama Orto Nove. Pošaljite im upit ili ih nazovite i dogovorite besplatan pregled.
 
(I: ekvarner.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se