Step Ri poziva mala i srednja proizvodna poduzeća da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu razvoja usluga

NOVOSTI
11.3.2019. 9:04:00

Step Ri poziva mala i srednja proizvodna poduzeća da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu razvoja usluga
Step Ri poziva mala i srednja proizvodna poduzeća da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu razvoja usluga. Program u trajanju od 6 mjeseci će se provoditi od travnja do rujna 2019. godine u sklopu projekta THINGS+ sufinanciranog sredstvima Europske Unije kroz program Interreg Središnja Europa.

Riječ je o šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoj usluga u proizvodnim poduzećima. Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja žele inovativnim uslugama nadopuniti svoju ponudu i podići vrijednost svojih proizvoda, što može rezultirati većim prihodima, manjim rizikom poslovanja, povoljnijom strukturom troškova, većom vrijednosti ponude te izlaskom na nova tržišta.

Mala i srednja poduzeća koja će sudjelovati u programu će:

  • imati podršku stručnjaka prilikom razvoja novih usluga
  • proći strukturiran i jasno definiran program radionica, edukacija i savjetovanja
  • razviti nove usluge koje će biti dodatak ili potpuni supstitut postojećoj ponudi proizvoda
  • unaprijediti svoje poslovanje uz korištenje vlastitih ljudskih resursa, u kratkom vremenskom periodu i s minimalnim ulaganjima i dodatnim troškovima.
Sudjelovanje u programu je besplatno, a poduzeća će dobiti nefinancijsku (de minimis) potporu u vrijednosti 19.200,00 kn po poduzeću. Broj polaznika je ograničen.

Od poduzeća koje žele sudjelovati se očekuje:

  • sudjelovanje tima iskusnih zaposlenika (minimalno 2 osobe);
  • visoku razinu angažmana članova tima uz podršku visokog menadžmenta tijekom izvođenja programa;
  • integraciju novostvorene ponude (kombinacije postojećih proizvoda i novostvorenih usluga) u postojeće poslovanje i njenu komercijalizaciju na domaćem i stranim tržištima.
Više informacija, kao i cijeli tekst Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje pilot aktivnostima projekta THINGS+ se može naći na web poveznici gdje se također nalaze i informacije o postupku prijave.

Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. godine.

STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija osnovana 2008. godine od strane Sveučilišta u Rijeci, uz potporu poslovno-inovacijske agencije BICRO, a temeljne aktivnosti koje provodi obuhvaćaju poslovno savjetovanje, edukacije s aktualnim i primjenjivim poduzetničkim znanjima, subvencioniranje uredskog i laboratorijskog prostora, te provedba nacionalnih, EU i međunarodnih projekata.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste kontaktirati Maria Vukelića na e-mail mario.vukelic@uniri.hr, tel. 051 265 976, mob. 091 784 5991.
 
(l:novilist.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se