Seminar: Upravljanje financijskim rizicima

BIZZDOGAĐANJA
19.11.2019. 9:32:29

Seminar: Upravljanje financijskim rizicima
Upravljanje financijskim rizicima pruža neophodno menadžersko znanje za preživljavanje u nesigurnom i nepredvidivom poslovnom okruženju.

Problem nelikvidnosti je već dugi niz godina u Hrvatskoj značajni ograničavajući faktor u gospodarstvu, bržem oporavku i rastu. Njegovi korijeni su samo djelomično ekonomski a u značajnoj mjeri su sociološki i reflektiraju nizak nivo etike poslovanja.

Trendovi pokazatelja likvidnosti ukazuju da je pred velikim brojem poslovnih subjekata izazov financijskog restrukturiranja kojim će poboljšati likvidnost i solventnost te kvalitetu novčanog toka. No, pronalaženje načina za poboljšanje likvidnosti u poslovanju poduzeća nije jednostavno.
 
Postoje razni modeli i alati koje će se usvojiti na seminaru Upravljanje financijskim rizicima, a koje je potrebno razumjeti te adekvatno primijeniti i povezati u dobar sustav za upravljanje likvidnošću. Odabir modela i alata ovisan je djelatnostima, osobinama poslovnog subjekta, tržišnoj poziciji, povijesnim rezultatima, planovima za budućnost, i drugim kriterijima i okolnostima iz internog i eksternog okruženja.

U uvjetima gospodarske krize ili stagnacije, često dolazi do zastajanja u prodaji, nelikvidnost raste a rentabilnost pada i suočavamo se s financijskim rizicima. Poduzetnici često u takvim situacijama pokušavaju probleme rješavati reaktivno i agresivno. Izlažu se nekontroliranoj prodaji, brzopletoj promjeni poslovnih politika i ponašanja prema kupcima, i time povećavaju rizike sinergijskih učinaka nenaplativnosti potraživanja i/ili padu lojalnosti kupaca.

Vrijeme i mjesto održavanja predavanja i radionica: 28. studenoga (09-16 h), TRINOM, Strojarska cesta 24, Zagreb

Sadržaj seminara:

  • Pojam likvidnosti, pokazatelji kojima se očitavanjem podataka iz temeljnih financijskih izvještaja mjeri likvidnost, financijska snaga i bonitet
  • Kako se izrađuje izvještaj o novčanom tijeku indirektnom metodom korištenjem podataka iz bilance stanja i računa dobiti i gubitka? Kako se analiziraju informacije iz višegodišnjih izvješća i ocjenjuje kvaliteta novčanog tijeka?
  • Financijsko planiranje, planiranje ulaganja i izvora sredstava
  • Planiranje troškova i ulaganja te mjerenje očekivane financijske uspješnosti ulaganja
  • Izrada financijskog plana (budžeta) – račun dobiti i gubitka, bilanca stanja, novčani tok
  • Kako se planira i provodi financijsko restrukturiranje?
  • Upravljanje novčanim tokom (novčani proračun, slobodan novčani tok, izračun novčanog jaza)
  • Modeli i alati prevencije i zaštite naplativosti potraživanja (segmentacija, upravljanje portfeljem postojećih i potencijalnih  kupaca, kolaterali)

Cilj seminara 

Cilj seminara je kroz dijalog i vježbe upoznati polaznike kako se izrađuje izvješće o novčanom tijeku i kako se očitavaju informacije koje pruža, kako se procjenjuju financijski rizci i ocjenjuje likvidnosti, kako se izrađuju financijski planovi restrukturiranja i kako se donose odluke o investiranju i financiranju.

Ciljna skupina polaznika:

Poduzetnici i manageri, djelatnici u računovodstvu i financijskim odjelima, investicijski i financijski analitičari, investicijski savjetnici, risk manageri i analitičari, poslovni konzultanti, projekt manageri te financijski stručnjaci.

Kotizacija:

Redovna cijena seminara: 1.790,00 kn + PDV
Promotivna cijena za uplate do 20. studenoga: 1.590,00 kn + PDV
Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.
Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.

Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara.
Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

 
(l:mirakul.hr)
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se