Seminar: Sezonski rad i zapošljavanje stranaca u RH

BIZZDOGAĐANJA
27.6.2019. 9:32:00

Seminar: Sezonski rad i zapošljavanje stranaca u RH
Radionica koja pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u malim grupama, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja seminara.
 
Zapošljavanje sve većeg broja stranaca odnosno stranih radnika u Hrvatskoj u nekim djelatnostima postaje sve neophodnije. Kako na tržištu rada uopće nema ili nema dovoljno domaćih radnika, da bi se popunila radna mjesta hrvatski poslodavci sve više moraju potrebu za radnicima pronalaziti u inozemstvu.

Poglavito je to primjetno u djelatnostima  brodogradnje i graditeljstva, a što je vidljivo iz odluke o utvrđivanju godišnju kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018. Osim toga, sve je veća potreba za stranim radnicima u djelatnostima vezano za turizam i ugostiteljstvo, a što se poglavito vidi za turističku sezonu u kojoj hrvatski poslodavci teško pronalaze određeni profil kadrova.

S obzirom na to nameće se potreba, da poglavito ljudski resursi kod hrvatskih poslodavca, što bolje poznaju i primjenjuju pravni okvir glede zapošljavanja stranaca. Stoga će ovaj seminar pokušati dati odgovor na sva pitanja i dvojbe glede zapošljavanja stranaca u RH.

Vrijeme i mjesto održavanja seminara: 12. srpnja, Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka

Ciljna skupina

Seminar je namijenjen menadžerima, direktorima trgovačkih društava, većim obrtnicima, pravnim zastupnicima u tvrtkama, voditeljima ljudskih resursa, a koji su u obavljanju svog posla dijelom ili pretežito susreću s pitanjem radnopravnog statusa stranca u Republici Hrvatskoj.

Raspored seminara

08:45 - 09:00 Prijem i registracija sudionika

09:00 - 11:00 Uvod
  • Pretpostavke za izdavanje dozvole za boravak i rad
  • Godišnja kvota za zapošljavanje stranaca
  • Dozvola za boravak i rad na temelju godišnje kvote za zapošljavanje stranaca
  • Dozvola za boravak i rad izvan godišnje kvote
11:00-11:30 Pauza za kavu

11:30-13:00
  • Potvrda o prijavi rada za rad stranca (do 30 dana u kalendarskoj godini,do 60 dana u kalendarskoj godini, do 90 dana u kalendarskoj godini)
  • Prava stranca kojem je izdana dozvola za boravak i rad
  • Razlozi prestanka važenja dozvole za boravak i rad
13:0-14:00 Pauza za ručak

14:00-16:00
  • Posebnost raspoređenog radnika 
  • Sudska praksa
  • Zaključna diskusija i rezime

Kotizacija

Redovna cijena seminara iznosi: 1499,00 kn + PDV.
 
 
(l:seminari.hr) 

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se