Seminar: Obvezan eRačun u 2018.

BIZZDOGAĐANJA
25.4.2018. 10:25:58

Seminar: Obvezan eRačun u 2018.
Bez nekih "zdravih navika" suvremeno poslovanje više jednostavno ne može, među njima je obavezan i eRačun. Slanje računa poštom u digitaliziranom društvu moglo bi se usporediti putovanjem kočijom do odredišta umjesto avionom. Gotovo je šarmantno dobiti pismo u današnje vrijeme pa čak i ako su u pitanju računi, ali neizvjesnost, čekanje, nimalo ekološka uporaba papira, nepotrebni troškovi na papir, kuverte, boju za pisače i poštanske markice trebali bi postati samo prizor od kojeg nas hvata nostalgija. Tako kažu i propisi.

Mediji već bruje kako će Zakon o obaveznom eRačunu učiniti 2018. godinom digitalizacije. Riječ je o naizgled maloj promjeni u poslovanju, međutim, o promjeni koja ima snažan učinak. U domaćem javnom sektoru, prema procjenama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva obrta, uvođenjem eRačuna uštedjet će se više od 850 milijuna eura na godinu.

Kako će eRačun utjecati na gospodarstvo i B2B sektor, što predviđa zakonodavni okvir i kako se prebaciti na "svijetlu stranu", saznajte na iznimno korisnoj edukaciji Obavezan eRačun u 2018. Lidera i servisa Moj-eRačun, koja će se održati u četvrtak, 26. travnja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Baš sve što vas je ikada zanimalo o eRačunu u rukavu ima Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun, koji će s polaznicima edukacije podijeliti sve bitne informacije o eRačunu, normama koje nalaže EU, trendovima i obvezama tijekom 2018.

Maja Jurišić-Prlić s Instituta za ePoslovanje pobrinut će se da izbriše sve nejasnoće oko zakonske regulative eRačuna u Hrvatskoj, ali i da se izvježbate u zaprimanju, slanju i obradi eRačuna te njihovom spremanju u eArhiv. Dakako, pozabavit će se i pitanjem obveza javnog sektora po pitanju eRačuna te obveze realnog sektora u poslovnim odnosima s obveznicima javne nabave. Jurišić-Prlić objasnit će i kako razmjenjivati elektroničke dokumente, koji su benefiti ePoslovanja te kako spriječiti manipulaciju knjigovodstvenim ispravama.

Kroz primjere i izazove iz prakse provest će vas Josip Kovačec, voditelj prodaje Moj-eRačun, koji će pojasniti zašto tvrtke sporo provode digitalizaciju.

Kotizacija:

Redovna cijena kotizacije iznosi: 1290,00 kn + PDV

Cijena obuhvaća:
  • sudjelovanje na predavanjima
  • aktualno izdanje tjednika Lider
  • kavu u pauzi i ručak
 Iskoristite:
  • 10% popusta pretplatnicima tjednika Lider
  • 10% popusta za 3 – 6 sudionika iz iste tvrtke
 
 
(l:lider.media)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se