Seminar: Biti nov i kreativan poduzetnik u ugostiteljstvu

BIZZDOGAĐANJA
16.5.2019. 9:44:02

Seminar: Biti nov i kreativan poduzetnik u ugostiteljstvu
Jedna od najvažnijih osobina dobrog ugostiteljskog djelatnika je pozitivan stav prema poslu, kolegama i gostima. Dobar ugostitelj nastoji ne praviti greške, teži ispraviti ih ukoliko do njih dođe, kao i učiti iz njih. Pozitivan stav prema poslu omogućuje ugostiteljskom djelatniku da napreduje te se profesionalno razvija.
 
Visoka poslovna škola Par organizira novu edukaciju pod nazivom: Biti nov i kreativan poduzetnik u ugostiteljstvu koja će se održati 27. svibnja.

Dobar tim uslužnog osoblja neophodan je za uspjeh i razvoj objekta. Kvaliteta rada često je pokazatelj kvalitete same organizacije unutar objekta. No, bez obzira kakva je kvaliteta hrane i ljepota ambijenta, loše obučeni ili neljubazni konobari mogu odbiti klijente. S druge strane, ukoliko je osoblje stručno i efikasno ono može nadomjestiti neke propuste i nedostatke objekta i usluge.

Da bi bili uspješni u svom poslu, članovi poslužnog tima (konobari, pomoćni konobari, baristi, barmeni, sommelieri i drugi) trebaju: poznavati proizvod, imati dobro razvijene komunikacijske vještine, imati razvijene tehničke vještine i drugo. Poznavanje proizvoda iznimno je važno u svakoj tržišnoj razmjeni, pa tako i u ugostiteljstvu. Da bi gost pokazao interes da proba nešto novo ili da usvoji prijedlog konobara, mora steći dojam da on zaista zna kakav je taj proizvod.

Dobro proučavanje sredstava ponude i prodaje jela i pića neophodno je za usvajanje znanja vezanih za ponudu, način toplinske obrade, namirnice od kojih se pripremaju, proceduru pripreme, potrebno vrijeme za pripremu jela, priloga koji se poslužuje uz pojedino jelo, ponudu dana, sljubljivanje hrane i vina itd. Neophodno je vladati znanjem i u vezi s ponudom pića, prije svega misli se na vino i njegove karakteristike (berba, proizvođač, sorta, količina šećera, način vinifikacije, osnovne karakteristike i sl.). Odabir čaša vrlo je značajan u pravilnom servisu. Svako piće poslužuje se u pravilno odabranoj čaši kako bi njegove poželjne osjetilne karakteristike došle do izražaja.

Osoblje treba kontinuirano raditi na unaprjeđenju svog znanja i vještina, a prvi korak u napretku je želja za usavršavanjem i svijest o važnosti neprestanog učenja, a to se postiže putem različitih tečajeva, edukacija, treninga i obuka.

Neformalni program:

Seminar/ stručno-teorijski i praktični trening

Svrha tečaja:

Upoznati polaznike s ključnim čimbenicima neophodnim za razvoj kvalitetne ugostiteljsko-turističke ponude te podizanje kakvoće usluga na najvišu moguću razinu.

Ciljana skupina:

Svi sadašnji i budući vlasnici ugostiteljskih objekata, djelatnici ugostiteljskih objekata te svi zainteresirani unutar sustava ugostiteljstva i turizma koji žele usvojiti nova i usavršiti postojeća znanja vezana uz ugostiteljstvo, sredstva ponude i prodaje jela i pića, razvoj ugostiteljske ponude te promociju ugostiteljske ponude i objekta.

Trajanje i period:

Jednodnevni „in house" trening, 8 sati, od 9 do 16 sati

Kotizacija: 

Redovna cijena edukacije: 600,00 kn + PDV
  • Uvod u osnove ugostiteljstva        
  • Poslužni procesi u ugostiteljstvu s obzirom na vrstu i tip ugostiteljskog objekta
  • Sredstva ponude i prodaje jela i pića u ugostiteljskom objektu

Predavač: 

Damjan Miletić, obrazovni djelatnik, ugostiteljski stručnjak te voditelj projekta GastroHub. Dugi niz godina radio je kao profesor ugostiteljskog posluživanja u Ugostiteljskoj školi Opatija, a od 2008. do 2014. godine obnašao je dužnost ravnatelja. Organizator je mnogobrojnih domjenaka i svečanosti na području Primorsko-goranske županije, ali i čitave Hrvatske.
 
 
(l:akademija.par.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se