TRAŽIŠ? NAĐI.

Raspisan javni poziv za projekt Komercijalizacija inovacija

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
5.11.2019. 9:25:26

Raspisan javni poziv za projekt Komercijalizacija inovacija
Primorsko-goranska županija i Zaklada FIPRO objavili su Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija.
 
Zaklada FIPRO, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, objavila je javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja Primorsko-goranske županije.

Cilj projekta je razvoj i promocija inovatorstva, novih proizvoda, postupaka i usluga ili poboljšanje već postojećih inovacija. Projekt je pokrenut s ciljem otklanjanja nedostatka financijskih sredstava u fazi plasiranja inovacije na tržište.

Javni poziv – do 200.000,00 kn po korisniku za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija otvoren u razdoblju od 30. listopada do 29. studenog 2019. godine.

Sredstva su namijenjena mikro i malim gospodarskim subjektima iz Primorsko-goranske županije.

Natjecatelji

Natjecatelji za sredstva mogu biti fizičke osobe – inovatori koji su spremni ući u poduzetnički pothvat ili ustupiti svoja prava drugom gospodarskom subjektu te subjekti malog gospodarstva sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN 29/02, NN 63/07, NN 53/12, NN 56/13) i Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine, a odnosi se na trgovačka društva izvan  javnog sektora  te obrte  u privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Primorsko-goranske županije.

Predmet financiranja

Sredstva se dodjeljuju za financiranje sljedećih prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija: izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije; izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Ovdje možete preuzeti detaljne informacije o Projektu i uvjetima financiranja s potrebnom dokumentacijom:

 (l:fipro.hr)
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se